Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, za katera ne potrebujemo pečice

Ni poletnih kosil brez bučkinih polpetov! (Foto: iuliia_n/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Jedi iz pečice so vedno odlične, a ko je vroče, najraje skuhamo nekaj hitrega kar na štedilniku. Dober tek!

Ponedeljek: Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.

image_alt
Hitre testenine s poletno zelenjavo

Torek: Boranijo pripravimo na enak oziroma zelo podoben način kot golaž. In tako kot pri golažu je tudi pri boraniji ključen vrstni red dodajanja sestavin, praženja ... Količine niti niso tako zelo pomembne, da bi jih morali pisati v gramih. Saj veste ... Simpl kot ... aja, tisto je pasulj.

image_alt
Klasike z Urško Fartelj: boranija, najbolj priljubljena poletna jed s stročjim fižolom

Sreda: Ker vemo, kako zelo so vam ti polpeti pri srcu, se vsako leto potrudimo, da si izmislimo nekaj novega v pripravi te zelenjavne priloge ali prigrizka. Tokrat smo za namig pokukali k svetovno priznani televizijski kuharici Donni Hay.

image_alt
Bučkini polpeti: nov recept, ki vas bo navdušil (VIDEO)

Četrtek: Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.

image_alt
Stročji fižol s krompirjem in ocvirki

Petek: Preprosta klasika, ki jo pripravimo v dneh, ko je na vrtu obilje paradižnikov, postane pravi presežek, če ji s čiliji odmerimo ravno prav ostrine.

image_alt
Šakšuka: klasika z jajci in paradižniki malce drugače

Datum Objave: 22.7.2024 ob 06:07

Več iz te teme:

kosilo brez štedilnikapoletne jediboanijabučkini polpeti

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.