Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: Recepti za dni, ko praznujemo martinovo

Odpri galerijo
A+   A-
Preden se za vikend lotimo goske ali race, bomo ta teden v središče postavili rdeče zelje na različne načine, mlince, ki lahko postanejo glavna jed in nekaj drugih jesenskih dobrot.



Rdeče zelje ni le za prilogo, iz njega lahko naredimo odlično kremno juho ali zvitke. Mlincem dodamo mleto meso in vse skupaj gratiniramo. Bi kostanje tokrat podtaknili kar v svaljke?

Ponedeljek: Božanska juha iz rdečega zelja


Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Mesne kroglice iz pečenic v omaki s kislim zeljem


No, poglejte, kaj vse je mogoče, če dodamo ščepec ustvarjalnosti. Pečenice v novi preobleki.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Gratinirani mlinci z mletim mesom


Dodajte več zelenjave (cvetača, brokoli, zelje, grah …). Hudo lačni vzemite več mlincev.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Zvitki iz rdečega zelja


Rdeče zelje simbolizira dobiček, dober izid, uspeh, za kar je verjetno odločilna njegova nenavadna barva. Pomaga pri prebavi in vsebuje veliko vitamina C za boljšo odpornost.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Kostanjevi svaljki z omako iz kremnega sira


Med kuho ne izgubijo okusa po kostanju, prav tako pa se ta ne ukloni napadu nežne omake iz kremnega sira in tolminca, hrustljave slanine in praženih šampinjonov.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: V senu dimljene račje prsi z vinsko omako s suhimi slivami


Kot redna gostja zato račka le redko osupne zbrane za praznično obloženo mizo. Letos osupnimo vse Martinove prijatelje in na mizo postavimo v senu dimljene račje prsi, postrežene z bogato vinsko omako, polno suhih sliv.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Martinova gos z bogatim nadevom (VIDEO)


Martinovanje kliče po obloženi mizi, na kateri ne sme manjkati mamljiva pečenka. Gos ali račka? Pa naj bo glavna letos gos.

ni podpisa
ni podpisa

--

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 8.11.2021 ob 07:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: