Tedenski jedilnik: »Simpl kot pasulj«
![](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231025/1542451.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Ko nam zmanjka idej, je lahko kuhanje kosila naporno opravilo. A če si že v začetku tedna zamislimo, kaj bi jedli v naslednjih dneh, se vse skupaj lahko spremeni v pravo veselje.
Za pravo zadovoljstvo tistega, ki se med tednom ukvarja s kuhanjem kosila, ni boljšega od hitrih in preprostih receptov z veliko okusa. Peterica, ki vam jo priporočamo ta teden, obljublja vse to.
Ponedeljek: Kari iz rumene buče z basmati rižem
Zelenjavne omake so hitro nared, na krožniku pa jih dopolnimo s preprosto prilogo, kot je riž.
ni podpisa
![ni podpisa](/media/images/20240111/1615333.width-660.jpg)
ni podpisa
Torek: Njoki po sorentinsko
Italijanska klasika, ki jo boste oboževali. Njoke potopimo v omamno paradižnikovo omako, dodamo mocarelo in vse skupaj popečemo v pečici.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616722.width-660.jpg)
ni podpisa
Sreda: Odličen recept za dödole z zabelo iz kisle smetane in čebule
»Postopek priprave je sila preprost, vendar če jih še niste kuhali, predlagam, da si, če nimate močnih stegen, poiščete moško pomoč, ker drugače dödoli ne bodo dödoli, ampak žganci, pravi Urška Fartelj,« avtorica recepta.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616821.width-660.jpg)
ni podpisa
Četrtek: Pasulj na hitro
»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1617691.width-660.jpg)
ni podpisa
Petek: Hitra enolončnica s podrto pečenico in tortelini
Pomirjujoča toplina te goste in nasitne juhe je ključni razlog, da bo odslej med našimi recepti shranjena v kategoriji »za uteho«.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1618386.width-660.jpg)
ni podpisa
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 25.9.2023 ob 07:09