Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: top 5 pomladnih kosil

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Pozdravimo pomlad s kosili, ki jih tako radi kuhamo v tem času. Čeprav nekatere sestavine, ki jih bomo uporabili, še ne poganjajo na vrtu ali v naravi, pa jih že najdemo na trgovskih policah.


Regrat v rižoti, juha s čemažem in njoki, sočna omleta s šparglji, špageti s čemaževim pestom in pomladni ajmoht. Naše jedi, ki so poklon pomladi.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!--

Ponedeljek: Odlična rižota z regratom za pomlad na krožniku


Spomladi nam narava ponuja vrsto sestavin, ki jih je mogoče nabrati ‘na lastne roke’. Odpravimo se na bližnji travnik, ki ga ne oblegajo psi ali podivjani lastniki, in narabutajmo vrečo odličnega mladega regrata.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Zelena juha z domačimi njoki, ki bo dvignila razpoloženje


Čeprav smo najbolj vajeni, da zelenjavne juhe pojemo brez vsega, s krutoni ali testeninami, pa se jim odlično podajo in jih obogatijo tudi njoki.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Popolna omleta s šparglji


Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Špageti s čemaževim pestom


Ko v gozdu zadiši po česnu, vemo, da je končno prišla pomlad.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Spomladanski ajmoht


Da obara poka od okusa, so bolj kot meso krive kosti. Ravno zato pisker ajmohta veselo sprejme kurje vratove, hrbet ali prsi brez fileja, pokrovke pa ne zapre niti drobovini. Bedrca so pa super, saj v obari dobimo okus iz kosti in kože, meso v juhi pa je prava poslastica.

ni podpisa
ni podpisa

--

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 27.3.2023 ob 07:03

Več iz te teme:

špargljiomletaredkviceBorščtedenski jedilnikajmohtzelena juhazelena rižota

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja