Odprta Kuhinja

5 zmagovalnih receptov s paradižnikom

Odpri galerijo
A+   A-
Vas zanima, kateri recepti iz obsežne zbirke, ki jo gradimo na Odprti kuhinji, so so vam v minulih letih prišli najbolj prav?



Tole so absolutni zmagovalci v kategoriji kuharske predelave paradižnika, ki znova potrjujejo, da smo vsi ves čas na lovu za namigi, kako izboljšati svoj železni repertoar. Zdaj je ta krasni sadež v svojem zenitu in si ga je treba privoščiti na vsakem koraku. In se ob tem spominjati nasveta: najboljše vseeno vedno pojejmo sveže, brez kuhanja. Ko pa jih bo preveč, potem pa naj vam prav pride kateri od teh petih najbolj branih receptov zadnjih let.

Klasična paradižnikova omaka


Takšna, kot jo pripravijo Italijani in ki jo mora znati pripraviti čisto vsak. Če jo shranite, boste z njo lahko vedno izboljšali mineštre, testenine, pice in še kaj. Zamrznite jo v manjših delih, da jo boste lahko kadarkoli vrgli v lonec z dolgočasnimi zimskimi sestavinami.

ni podpisa
ni podpisa

--

Izvrstna paradižnikova mezga iz pečice


Gosta in polna okusa bo popestrila testenine, omake, pice in druge dobrote, ki jim tako radi dodamo paradižnik.

Sliced raw tomatoes with thyme prepared for drying on baking sheet against light background
Sliced raw tomatoes with thyme prepared for drying on baking sheet against light background

--

Trik za najboljšo paradižnikovo solato


Vsako jed lahko vedno še izboljšamo ali naredimo malo drugačno. Tudi paradižnikova solata ni izjema.

Homemade Caprese Salad with Mozarella Basil and Tomato
Homemade Caprese Salad with Mozarella Basil and Tomato


--

Hitra omaka iz bučk in paradižnika


Hitreje, ceneje in preprosteje sploh ne gre.

ni podpisa
ni podpisa

--

Testenine v paradižnikovi omaki


Zares osnoven recept, uporaben vse štiri letne čase.

ni podpisa
ni podpisa

--

Naslovna fotografija: Seva_blsv/Getty Images
Datum Objave: 30.8.2021 ob 07:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj