Odprta Kuhinja

To je trik, ki bo izboljšal prav vsako kumarično solato

Odpri galerijo
A+   A-
Si tudi vi skoraj vsak poletni dan privoščite kumarično solato?V vročih dneh so kumare na meniju še posebej zaželene. Poleg tega, da so v sezoni najbolj okusne, nas poleti prepričajo tudi s svojo osvežilnostjo in hidracijskimi lastnostmi. Odlične so na praktično vse načine, še posebej pa jih imamo radi v solatah. Naj bo to grška, šopska ali pa preprosta jogurtova, najbolj teknejo, če so kumarice kar se da hrustljave. To pa na srečo ni odvisno le od tega, koliko časa ste jih hranili v hladilniku in koliko sreče ste imeli pri nakupu v trgovini.
Priporočamo: Mlečne kumare ali tzatziki po slovensko

Na hrustljavost kumaric namreč lahko vplivate s preprostim trikom, ki bo izboljšal prav vsako solato, ki jo boste pripravljali z njimi. Celo če kumara ni več najbolj sveža! Trik je namreč v soli, izvedli pa ga boste z največjo lahkoto.

Trik je v soli


Ko kumarice narežete, jih takoj nasolite in postavite v hladilnik za 30 minut. Na ta način bodo spustile odvečno vodo. Nato jih odcedite in po potrebi popivnajte s papirnato brisačko. Na ta način bodo bolj hrustljave, saj ne bodo več vsebovale toliko tekočine. Nato pa lahko nadaljujete s pripravo solate, kakor bi jo pripravili običajno. Kumaram dodajte paradižnik, sir, jogurt, kislo smetano ... Kar vam srce poželi!
Preverite še: Recept za vložene kumare, ki navduši

Fotografija: Getty Images
Vir: The Kitchn
Datum Objave: 10.8.2021 ob 07:08

Več iz te teme:

solkumarekumarična solata

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.