Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
TOP recepti za meso na žaru
Kako se izogniti solatni godlji: 4 triki za solate, ki preživijo sonce in transport
Frika: čudovito preprosta pastirska jed iz krompirja in sira
Tedenski jedilnik: naj zadiši po žaru
Okoli prvega maja že tradicionalno otvorimo sezono žara. Vreme bo lepo, zato nekaj kuharskih priporočil za ta praznični teden.
Mateja Delakorda
Špargljev namaz (VIDEO)
Tole bo super namaz za zajtrk ali malico, pa tudi za prihajajočo sezono piknikov. Odlično se obnese kot ponarejeni »guacamole« ob tortilja čipsu.
Mirjam Grilc
Prvomajski golaž: recept in trik sous chefa Gala Mavretiča za pravo gostoto in popoln okus
Delavske pravice, rdeči nageljni, kresovanje, dela prost dan in golaž. Te asociacije skočijo v ospredje, ko pomislimo na prvi maj. In ker je to kulinarični članek, se seveda osredotočamo na golaž. Da bo še boljši, nam je nekaj nasvetov nanizal Gal Mavretič, sous chef v ljubljanskem bistroju Georgie, pravi zvezdnik družbenih omrežij in tisti kuhar, ki nam je med nedavnim intervjujem omenil, da je ena od njegovih kuharskih strasti ravno golaž.
Video
Špargljev namaz (VIDEO)
Tole bo super namaz za zajtrk ali malico, pa tudi za prihajajočo sezono piknikov. Odlično se obnese kot ponarejeni »guacamole« ob tortilja čipsu.
Rahli zdrobovi žličniki (VIDEO)
Zdrobovi žličniki so priljubljena jušna zakuha, znana že od nekdaj. Glede na sestavine in sam postopek se zdijo precej preprosti za pripravo, vendar se nam lahko kaj hitro ponesrečijo, če ne sledimo ključnim korakom.
Regratov sirup, ki vas bo navdušil (VIDEO)
Čas je za doma pripravljen regratov sirup, s katerim obogatimo kozarec vode za zdravje ali za tešenje žeje, prelijemo kos peciva, puding ali sadno solato.
Velikonočni sendvič – tako porabimo ostanke prazničnih dobrot (VIDEO)
Vam je po veliki noči ostalo malo šunke, morda tudi hren in kak pirh? Tu je ideja za enostaven sendvič, v katerega zapakiramo ostanke dobrot. Zraven lahko pripravimo še veliko skledo sezonske solate.
Velikonočni kolač s presenečenjem (VIDEO)
Fantastično pecivo, ki bo polepšalo velikonočni konec tedna. Najbolj tekne ob kavi ali čaju.
Pinca, ki je vsak dan boljša (VIDEO)
Če še ne veste, kateri kruh bo letos krasil vašo velikonočno mizo, priporočamo masleno in neverjetno puhasto pinco. Priprava je zelo preprosta, pa tudi oblika dokaj skromna, tako da ne bo preveč dela.
Čebulni pirhi, kot jih še ne poznate: tehnika barvanja, ki bo letos največji hit (VIDEO)
Letos je družbena omrežja preplavila posebna čebulna tehnika za barvanje pirhov, ki obljublja nadvse umetniški rezultat. Preizkusili smo jo, da vam olajšamo odločitev.
Triki, ki pripomorejo k popolno kuhanemu jajcu in lažjemu lupljenju (VIDEO)
Kuhana jajca, sploh sveža, se običajno težje lupijo, pri tem pa lahko izgubimo kar nekaj beljaka. Kako si lahko pomagamo?
Preprosta korenčkova torta: to naredite, da bo še boljša (VIDEO)
Korenčkova torta je priljubljena sladica po celem svetu, prav posebno pozornost pa dobi v velikonočnem času.
Zelena boginja: hrustljava, kremasta, bogata, zelena in zares božanska solata (VIDEO)
V trendu so solatne sklede, ki so že same po sebi obrok. Prav posebno pozornost si je v poplavi receptov, ki obljubljajo vitalnost in višek energije, priborila sestavljanka iz zelenih sestavin različnih tekstur, kot so sveže zelje, mlada čebulica, kumare in zeleno jabolko, prelita pa je s kremasto mešanico orehov, česna, špinače, bazilike, čebule in še nekaterih drugih dodatkov. Pred vami je Brinina različica.
Piščanec po milansko (VIDEO)
Hrustljave piščančje prsi in nežna sveža solatka. Kosilo za prve pomladne dni, ki ne vzame veliko časa.
Domače drobnjakovo olje – kuharski trik za piko na i, ki vam bo noro všeč (VIDEO)
Tisti profi dodatek v restavracijah, ki vsako jed dvigne na višji nivo? Domače drobnjakovo olje je hit, pripravljen v minuti!
Knafljev prehod: razgibani kulinarični kotiček sredi Ljubljane
V Knafljevem prehodu, ki je ravno toliko odmaknjen od običajnih turističnih poti po prestolnici, da se je treba tja odpraviti namensko, so te dni odprli kar dve novi kulinarični postojanki. Različni sta si, a hkrati podobni, saj sta obe del znanih ljubljanskih gastronomskih verig.
Špela Ankele
Rahli zdrobovi žličniki (VIDEO)
Zdrobovi žličniki so priljubljena jušna zakuha, znana že od nekdaj. Glede na sestavine in sam postopek se zdijo precej preprosti za pripravo, vendar se nam lahko kaj hitro ponesrečijo, če ne sledimo ključnim korakom.
Jasmina Pirnar Krope
Ana Roš v Poreču: to so podrobnosti
Kje natančno bo prva franšizna restavracija najbolj izpostavljene slovenske kuharske mojstrice, kaj bodo v njej kuhali in kaj so sprva ponujali v hrvaškem turističnem podjetju Valamar.
Karina Cunder Reščič
Fuži s klobaso in šparglji
Če obožujete šparglje, boste to jed zagotovo pripravili, saj se v njej združijo tako testenine, imenovane fuži, kot tudi omenjeno pomladansko zelenje in zraven še klobasa. Če te nimate pri roki ali se tej sestavini izogibate, jo lahko v receptu enostavno spustite, v tem primeru dodajte malenkost več špargljev.
Špela Ankele
5 znakov, da smo kupili dobre čevapčiče
Ob misli na sočne, hrustljavo zapečene čevapčiče se marsikomu pocedijo sline. A roko na srce, zagotovo smo vsi že večkrat prikimali dejstvu, da niso vsi »čevapi« dobri. Nekateri nas navdušijo že s prvim ugrizom, drugi pa nas pustijo razočarane z okusom po … ničemer.
Kaja Berlot
Regratov sirup, ki vas bo navdušil (VIDEO)
Čas je za doma pripravljen regratov sirup, s katerim obogatimo kozarec vode za zdravje ali za tešenje žeje, prelijemo kos peciva, puding ali sadno solato.
Mirjam Grilc
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Frika: čudovito preprosta pastirska jed iz krompirja in sira
Prvomajski golaž: recept in trik sous chefa Gala Mavretiča za pravo gostoto in popoln okus
TOP recepti za meso na žaru
Ana Roš v Poreču: to so podrobnosti
Tiskana izdaja
Recepti
Špargljev namaz (VIDEO)
Prvomajski golaž: recept in trik sous chefa Gala Mavretiča za pravo gostoto in popoln okus
Delavske pravice, rdeči nageljni, kresovanje, dela prost dan in golaž. Te asociacije skočijo v ospredje, ko pomislimo na prvi maj. In ker je to kulinarični članek, se seveda osredotočamo na golaž. Da bo še boljši, nam je nekaj nasvetov nanizal Gal Mavretič, sous chef v ljubljanskem bistroju Georgie, pravi zvezdnik družbenih omrežij in tisti kuhar, ki nam je med nedavnim intervjujem omenil, da je ena od njegovih kuharskih strasti ravno golaž.
Rahli zdrobovi žličniki (VIDEO)
Fuži s klobaso in šparglji
Regratov sirup, ki vas bo navdušil (VIDEO)
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.