Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Pinca, ki je vsak dan boljša (VIDEO)
Ajdove potičke z orehovim nadevom: preproste in sočne
Čebulni pirhi, kot jih še ne poznate: tehnika barvanja, ki bo letos največji hit (VIDEO)
Tedenski jedilnik: skoraj nič dela za ta odlična kosila
Preproste ideje s sezonskimi živili, s katerimi boste pričarali čudovita kosila in po njih vedno obliznili vse prste!
Mateja Delakorda
Vabljeni na kuharsko delavnico: fokača z drožmi
Zunaj hrustljava, znotraj pa mehka in z velikimi mehurji. Nekaj posebnega je v tem kruhu!
Odprta kuhinja
Belokranjska pogača: bistvo tradicionalnega recepta se skriva v tekočini
Belokranjska pogača je prekrasen ploščati kruh iz bele moke, potresen s kumino in grobo morsko soljo, s katerim lahko pričakamo svoje goste.
Špela Ankele
Video
Pinca, ki je vsak dan boljša (VIDEO)
Če še ne veste, kateri kruh bo letos krasil vašo velikonočno mizo, priporočamo masleno in neverjetno puhasto pinco. Priprava je zelo preprosta, pa tudi oblika dokaj skromna, tako da ne bo preveč dela.
Čebulni pirhi, kot jih še ne poznate: tehnika barvanja, ki bo letos največji hit (VIDEO)
Letos je družbena omrežja preplavila posebna čebulna tehnika za barvanje pirhov, ki obljublja nadvse umetniški rezultat. Preizkusili smo jo, da vam olajšamo odločitev.
Triki, ki pripomorejo k popolno kuhanemu jajcu in lažjemu lupljenju (VIDEO)
Kuhana jajca, sploh sveža, se običajno težje lupijo, pri tem pa lahko izgubimo kar nekaj beljaka. Kako si lahko pomagamo?
Preprosta korenčkova torta: to naredite, da bo še boljša (VIDEO)
Korenčkova torta je priljubljena sladica po celem svetu, prav posebno pozornost pa dobi v velikonočnem času.
Zelena boginja: hrustljava, kremasta, bogata, zelena in zares božanska solata (VIDEO)
V trendu so solatne sklede, ki so že same po sebi obrok. Prav posebno pozornost si je v poplavi receptov, ki obljubljajo vitalnost in višek energije, priborila sestavljanka iz zelenih sestavin različnih tekstur, kot so sveže zelje, mlada čebulica, kumare in zeleno jabolko, prelita pa je s kremasto mešanico orehov, česna, špinače, bazilike, čebule in še nekaterih drugih dodatkov. Pred vami je Brinina različica.
Piščanec po milansko (VIDEO)
Hrustljave piščančje prsi in nežna sveža solatka. Kosilo za prve pomladne dni, ki ne vzame veliko časa.
Domače drobnjakovo olje – kuharski trik za piko na i, ki vam bo noro všeč (VIDEO)
Tisti profi dodatek v restavracijah, ki vsako jed dvigne na višji nivo? Domače drobnjakovo olje je hit, pripravljen v minuti!
Močnik ali mlečni sok: recept, da ne bomo pozabili, kako so ga kuhale naše babice (VIDEO)
Že malo pozabljena stara slovenska jed, ki jo v osnovi naredimo iz samo treh sestavin – moke, jajca in mleka. Včasih je bila na mizi skoraj vsak dan, mi pa jo za obujanje lepih spominov priporočamo kot prijeten nedeljski zajtrk.
Bagli: pecivo iz kvašenega testa z luknjo na sredini (VIDEO)
Bagli so tisto pecivo iz kvašenega testa, ki ima na sredini luknjo. So pravi hit v newyorških delikatesah, kjer smo dobili tudi navdih to, kako naj te žemljice dopolnimo.
Korenčkova milijonska juha: številka ena med otroki (VIDEO)
Najhitreje pripravljena juha za uteho, ki so nam jo kuhale že naše mame in babice.
Japonski jajčni sendvič ali tamago sando (VIDEO)
Sloviti sendvič, v domovini, na Japonskem, znan kot tamago sando, med dvema rezinama mehkega toasta oziroma mlečnega kruha skriva bogat kremast nadev, na sredini pa preseneti mehko kuhano jajce, s še malo tekočo sredico.
Specimo sami doma: krasen kruh z drožmi (VIDEO)
Ker obožujemo dišeč kruh z drožmi, je tu postopek, ki ga v domači kuhinji vsak teden vsaj dvakrat ponovi naša novinarka Špela Ankele.
Čokoladna sladica iz kozarčka, ki se vam bo stopila v ustih
Kdo ne mara priročnosti kremastih čokoladnih sladic, ki jih nabrizgamo kar v kozarčke?
Špela Ankele
Viralen trik: tako v sedmih sekundah olupimo celo glavo česna (VIDEO)
Tudi mi obožujemo bogat okus in aromo česna, a priznajmo – njegovo lupljenje nam pogosto pokvari veselje do kuhanja. Zdi se nam kot mala kulinarična kazen, še posebej, ko se nam mudi ali imamo opravka z večjo količino. A dobra novica je, da smo na tiktoku odkrili preprost in genialen trik, ki navdušuje domače kuharje po vsem svetu, in vse, kar potrebujemo, sta le česnova glava in jedilni nož.
Kaja Berlot
Pogledali smo v zakulisje gradu Taggenbrunn: to so jedi, ki jih tam kuhajo Jezerškovi
Lani je družina Jezeršek pod svoje gostinsko okrilje priključila še restavracijo na avstrijskem gradu Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem. Dviguje se nad Šentvidom pri Glini, od Ljubljane do nove restavracije Jezerškovih pa je ura in pol vožnje. Ko so te dni tudi uradno predstavili novo kulinarično zgodbo, smo pokukali v zakulisje in raziskali, kakšni okusi nastajajo na avstrijskem gradu.
Špela Ankele
Preprosta korenčkova torta: to naredite, da bo še boljša (VIDEO)
Korenčkova torta je priljubljena sladica po celem svetu, prav posebno pozornost pa dobi v velikonočnem času.
Jasmina Pirnar Krope
Pokukajte v Špelino kuhinjo in njen mali organizirani kaos
Srce doma naše družine, v kateri kuhamo vsi: mož je po poklicu kuhar, najstniški hčerki tudi že kaj pripravita, jaz pa prav uživam, ko na plan potegnem droži, saj zaradi njih pri nas vsaj dvakrat na teden omamno zadiši po svežem kruhu.
Špela Ankele
Klasike z Yasko: Tres leches (po domače trileče), najbolj sočna sladica na svetu
Tres leches je priljubljena sladica, verjetno latinskoameriškega izvora. Gre za rahlo biskvitno testo, prepojeno z mešanico treh vrst mleka. In prav zaradi tega je izjemno sočna, a hkrati mehka ter prijetno nežnega in kremastega okusa.
Jasmina Pirnar Krope
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Čebulni pirhi, kot jih še ne poznate: tehnika barvanja, ki bo letos največji hit (VIDEO)
Kako omake in mineštre shranimo za več mesecev, če nimamo dovolj velike skrinje, da bi jih zamrznili
Tedenski jedilnik: skoraj nič dela za ta odlična kosila
Belokranjska pogača: bistvo tradicionalnega recepta se skriva v tekočini
Tiskana izdaja
Recepti
Belokranjska pogača: bistvo tradicionalnega recepta se skriva v tekočini
Čokoladna sladica iz kozarčka, ki se vam bo stopila v ustih
Kdo ne mara priročnosti kremastih čokoladnih sladic, ki jih nabrizgamo kar v kozarčke?
Preprosta korenčkova torta: to naredite, da bo še boljša (VIDEO)
Klasike z Yasko: Tres leches (po domače trileče), najbolj sočna sladica na svetu
Zelena boginja: hrustljava, kremasta, bogata, zelena in zares božanska solata (VIDEO)
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.