Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Holandska omaka: tako preprosto jo naredimo (VIDEO)
Kostna juha: slastna zakladnica naravnega kolagena
Tako pravilno skuhamo žajbljev čaj, ki je prva izbira pri prehladnih obolenjih (VIDEO)
Tedenski jedilnik: kosila, ki nam dišijo v hladnem delu leta
Kaj je tisto, kar dobre zimske jedi loči od ostalih? Pogreti morajo dušo in želodčke hkrati. Dober tek!
Mateja Delakorda
Sladke skrivnosti zime, ki bodo popestrile praznični čas in navdušile vse generacije
S hladnejšimi dnevi in večeri se kuhinja prebuja v pravo kulinarično oazo, kjer se začnejo dogajati najlepše stvari in najlepši trenutki druženja.
Slovenska družina, ki v Ameriki izdeluje klobase
Radljevi so postali Raddllovi, recept pa je tradicionalen, dolenjski; pripravljajo tudi krvavice in pečenice
Špela Ankele
Video
Holandska omaka: tako preprosto jo naredimo (VIDEO)
Gre za čudovito jajčno omako svilnate teksture, ki je malce podobna majonezi. Razlikuje pa se v tem, da namesto olja uporabimo stopljeno maslo.
Ramen s potrebušino na hitro (VIDEO)
Tradicionalni ramen se kuha kar dvanajst ur, Brina Robinik Kobal pa je za nas pripravila hitrejšo različico, ki lahko popestri nedeljsko postrežbo goveje juhe.
Rulada z makom in kostanjem (VIDEO)
Mehak in puhast biskvit popestri mak, krema pa je bistvo te sladke radosti: čokolada, lešniki in kostanj pričarajo prelepo jesensko kombinacijo. Okušajte jo nekje na toplem in v družbi najdražjih.
Najboljša fokača z nasekljanimi olivami in suhimi paradižniki (VIDEO)
Izboljšana različica naše čeznočne fokače, ki bo odslej polna mehurjev in neverjetno hrustljava. In to skoraj brez posebnega truda.
Nadevana piščančja bedra na pečenem zelju (VIDEO)
Ta izredno okusna jed ima eno veliko prednost. Pripravljena je v le eni ponvi, na krožnik pa hkrati postavimo tako glavno jed kot prilogo.
Piščančja marsala s šampinjoni (VIDEO)
Ta čudovita jed je sestavljena iz sočno pečenih piščančjih zrezkov v izredno okusni kremni omaki. Je bogatega in polnega okusa.
Torta Sneguljčica: preprosta, brez peke in tako presneto božanska (VIDEO)
Spodaj hrustljava, na sredini kot mousse, zgoraj pa pika na i s karamelnimi jabolki, ki se cedijo z vsakega roba.
Zavihanka, ki bi ji lahko rekli kar slovenski cheesecake (VIDEO)
Zavihanka je tradicionalna slovenska pogača s skuto. Izhaja iz starih časov, ko so gospodinje takšne dobrote pekle v krušni peči.
Burger tortilja: Brina je preverila, ali je ta viralni recept vreden svoje slave (VIDEO)
Množica tiktokerjev, tudi tistih, ki se s hrano sploh ne ukvarjajo, na svojih profilih deli recept za jed, ki naj bi bila naravnost božanska. Pa je res?
Vlečeno testo: tako ga smešno preprosto raztegnemo, da se ne raztrga (VIDEO)
Namig za vse, ki vlečenega testa še ne vihtite nad glavo, da bi ga bolje raztegnili.
Najbolj preprosto pripravljen bučni kruh (VIDEO)
Za vas imamo recept, kako bučni kruh spravimo skupaj v nekaj minutah. Brez vzhajanja in brez gnetenja.
Jajca benedikt: izvrstna jed iz bistrojev, ki si jo lahko pripravimo tudi doma (VIDEO)
Na maslu popečen kruhek, na njem pa hrustljava slanina, poširano jajce in svilena holandska omaka.
Chocolarium: v Ljubljani odprli muzej čokolade
Te dni je ekipa Čokoladnice Cukrček v Ljubljani odprla muzej čokolade Chocolarium. V pritličju je kavarna s trgovinico in sladko delavnico, v spodnjih prostorih – kamor se lahko spustimo po stopnicah ali toboganu – pa čokoladni muzej.
Špela Ankele
Ramen s potrebušino na hitro (VIDEO)
Tradicionalni ramen se kuha kar dvanajst ur, Brina Robinik Kobal pa je za nas pripravila hitrejšo različico, ki lahko popestri nedeljsko postrežbo goveje juhe.
PRAZNIČNE DOBROTE
Reci sir!
Bliskovito se je odvilo še eno leto in čarobno pričakovanje je tu: izložbe so vse bolj okrašene, kilometre raznobarvnih lučk nameščajo na mestne ulice.
Recept za najboljše cimetove rolice, ki smo jih pekli na naši kuharski delavnici
Puhaste, kot prve snežinke, in mehke kot blazina, na kateri vsak večer mirno zaspimo. To so cimetove rolice – simbol zimskega razvajanja.
Odprta kuhinja
Kava z mlekom in okusom bučne pite (pumpkin spice latte)
Letos se nam zdi, da je povsod kava, ki ji okus narišejo začimbe, značilne za bučno pito, zato nas je zanimala zgodba, ki spremlja to pijačo, za vas pa imamo tudi recept.
Špela Ankele
Zavitek z okusom prekmurske gibanice: dobra ideja z naše kuharske delavnice
Ne učimo le mi vas, tudi vi nam daste veliko znanja in dobrih idej. Tako smo na delavnici zavitkov spekli prav posebnega – po navdihu naše udeleženke.
Odprta kuhinja
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Tako pravilno skuhamo žajbljev čaj, ki je prva izbira pri prehladnih obolenjih (VIDEO)
Tedenski jedilnik: kosila, ki nam dišijo v hladnem delu leta
Kostna juha: slastna zakladnica naravnega kolagena
Sladke skrivnosti zime, ki bodo popestrile praznični čas in navdušile vse generacije
Tiskana izdaja
Recepti
Sladke skrivnosti zime, ki bodo popestrile praznični čas in navdušile vse generacije
Ramen s potrebušino na hitro (VIDEO)
Tradicionalni ramen se kuha kar dvanajst ur, Brina Robinik Kobal pa je za nas pripravila hitrejšo različico, ki lahko popestri nedeljsko postrežbo goveje juhe.
Recept za najboljše cimetove rolice, ki smo jih pekli na naši kuharski delavnici
Kava z mlekom in okusom bučne pite (pumpkin spice latte)
Zavitek z okusom prekmurske gibanice: dobra ideja z naše kuharske delavnice