Najbolj klikano v 2020: nasveti, kako kuhati bolje, lažje, hitreje, ceneje …

To je tisto bistveno, kar od nas pričakujete, smo spoznali in zato smo znova zbrali nasvete, ki so bili deležni največ zanimanja v vsem letu. Za te bi zlasti radi, da v vašem spominu ostanejo kar najdlje.

Po korakih: domače vlečeno testo

Običajno bi rekli, da se bomo ponj raje odpravili v trgovino, a v teh razmerah, ko doma čakamo, da se življenje vrne na običajne tire, pa je najbolje, da vlečeno testo naredimo kar sami. Prijetno s koristnim.


To je živilo, ki ga nikoli ne smete zamrzovati

Tole nas je kar malce presenetilo. A če dobro razmislimo, nam je jasno, zakaj zamrzovanje ni najboljša ideja.


Kuhamo z Binetom Volčičem: Namigi, da bo kruh odlično uspel

Kuharski mojster pomaga odgovoriti na vprašanja, ki se porajajo ob domači peki kruha.

Bine Volcic

To morate nujno vedeti, preden uporabite suhi kvas

Da je kvas skupek enoceličnih mikroorganizmov, ki prihajajo iz kraljestva gliv, verjetno že veste. Da je nadvse uporaben takrat, ko pečemo pico, kruh ali buhtlje, najverjetneje tudi. V vašem hladilniku ste gotovo že gostili kocke teh majcenih bitij, ki vam tako rade pomagajo pri peki krušnih dobrot, kako domači pa ste z njihovimi posušenimi prijatelji v vrečkah?

To je korak pri peki pice, ki ga prihodnjič preskočite, prosijo picopeki

Govorimo o pripravi paradižnikove mezge, da bo pica na koncu kar najbolj okusna. Marsikdo doma mezgi posveti posebno pozornost in paradižnik najprej skuha ter šele nato razmaže na surovo testo. Picopeki pravijo, da si s tem ne delamo prav nobene usluge, poleg tega pa v kuhinji tako izgubimo kar nekaj dragocenih minut.

Priprava domače pice.
Priprava domače pice.

Naslovna fotografija: Milovan Zrnic/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed