Odprta Kuhinja

7 najboljših receptov s krompirjem, ki ste jih radi pripravljali v preteklem letu

Small Dumplings on Wooden Board with Flour: Italian Gnocchi Pasta
Odpri galerijo
A+   A-
Včeraj smo preverili, kateri recepti s testeninami so vas v preteklem letu najbolj navdušili. Danes pa je na vrsti krompir.



Krompir je že stoletja nazaj reševal lakoto in tudi danes se ga razveseli večina prebivalstva našega planeta, ko se znajde na krožniku. Ker ga imamo skoraj vedno na zalogi, se odreže kot nadvse prikladna sestavina. Na mizi se najraje pojavi v vlogi priloge, včasih pa tudi kot glavna jed. V 2020 smo na Odprti kuhinji pripravili mnogo različnih receptov. Naučili smo se, kaj je najboljši pire, pa kako krompir najbolj hrustljavo zapeči v pečici in še in še.

Najbolj brani recepti preteklega leta vas čakajo spodaj.

Triki za najboljši krompir iz pečice


Da bo pečen krompir ravno prav hrustljav, znotraj pa skorajda puhasto mehak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


 

Skrivnost za najbolj hrustljavi krompir iz pečice (z receptom)


Preden naslednjič v pečico potisnete pekač s krompirjem, preberite te namige. Preverjeno, to bo vaš najljubši recept.

ni podpisa
ni podpisa


Krompirjev pire: pozabite pol kilograma masla, to je odgovor za najboljši okus


Stalnica naših kosil, a še vedno večni izziv. Skuhajte ga tako in nikoli več ne boste pomislili, da bi za še več okusa dodajali ogromne količine masla in kisle smetane.

ni podpisa
ni podpisa


Najboljši hrustljavi krompir, pripravljen v ponvi


Hitro pripravljen krompir iz ponvice, ki vas bo popolnoma navdušil s svojo hrustljavostjo.

ni podpisa
ni podpisa


Pečen krompir, ki ga boste radi delali


Naš najljubši gomolj bomo pripravili malo drugače.

Baked hasselback potatoes with cheese, garlic and greens
Baked hasselback potatoes with cheese, garlic and greens

Enolončnica s fižolom in krompirjem, ki jo spečemo v pečici


Bogata jed na žlico, v kateri se skuha fižol, krompir in druge povrtnine za še več okusa. Zaradi peke v pečici pa je še boljša.

ni podpisa
ni podpisa


Po korakih: krompirjevi njoki


Svaljki ali njoki, hm, to je zdaj ključno vprašanje. Slovar slovenskega knjižnega jezika njokov ne pozna, svaljke pa. Primorci ne poznajo svaljkov, drugod po naši ljubi domovini ne njokov, ponekod še svaljkov ne, ampak le cucke, lulčke in podobne izpeljanke. Za kaj torej gre in kako reč pripraviti?


Small Dumplings on Wooden Board with Flour: Italian Gnocchi Pasta
Small Dumplings on Wooden Board with Flour: Italian Gnocchi Pasta


Naslovna fotografija: Getty Images

 
Datum Objave: 7.1.2021 ob 07:01

Več iz te teme:

prilogekrompirnajbolj branorecepti s krompirjem

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.