7 najboljših receptov s krompirjem, ki ste jih radi pripravljali v preteklem letu

Odpri galerijo
A+ A-
Včeraj smo preverili, kateri recepti s testeninami so vas v preteklem letu najbolj navdušili. Danes pa je na vrsti krompir.
Krompir je že stoletja nazaj reševal lakoto in tudi danes se ga razveseli večina prebivalstva našega planeta, ko se znajde na krožniku. Ker ga imamo skoraj vedno na zalogi, se odreže kot nadvse prikladna sestavina. Na mizi se najraje pojavi v vlogi priloge, včasih pa tudi kot glavna jed. V 2020 smo na Odprti kuhinji pripravili mnogo različnih receptov. Naučili smo se, kaj je najboljši pire, pa kako krompir najbolj hrustljavo zapeči v pečici in še in še.
Najbolj brani recepti preteklega leta vas čakajo spodaj.
Triki za najboljši krompir iz pečice
Da bo pečen krompir ravno prav hrustljav, znotraj pa skorajda puhasto mehak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Skrivnost za najbolj hrustljavi krompir iz pečice (z receptom)
Preden naslednjič v pečico potisnete pekač s krompirjem, preberite te namige. Preverjeno, to bo vaš najljubši recept.
ni podpisa

ni podpisa
Krompirjev pire: pozabite pol kilograma masla, to je odgovor za najboljši okus
Stalnica naših kosil, a še vedno večni izziv. Skuhajte ga tako in nikoli več ne boste pomislili, da bi za še več okusa dodajali ogromne količine masla in kisle smetane.
ni podpisa

ni podpisa
Najboljši hrustljavi krompir, pripravljen v ponvi
Hitro pripravljen krompir iz ponvice, ki vas bo popolnoma navdušil s svojo hrustljavostjo.
ni podpisa

ni podpisa
Pečen krompir, ki ga boste radi delali
Naš najljubši gomolj bomo pripravili malo drugače.

Baked hasselback potatoes with cheese, garlic and greens
Enolončnica s fižolom in krompirjem, ki jo spečemo v pečici
Bogata jed na žlico, v kateri se skuha fižol, krompir in druge povrtnine za še več okusa. Zaradi peke v pečici pa je še boljša.
ni podpisa

ni podpisa
Po korakih: krompirjevi njoki
Svaljki ali njoki, hm, to je zdaj ključno vprašanje. Slovar slovenskega knjižnega jezika njokov ne pozna, svaljke pa. Primorci ne poznajo svaljkov, drugod po naši ljubi domovini ne njokov, ponekod še svaljkov ne, ampak le cucke, lulčke in podobne izpeljanke. Za kaj torej gre in kako reč pripraviti?

Small Dumplings on Wooden Board with Flour: Italian Gnocchi Pasta
Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 7.1.2021 ob 07:01