Dušeno rdeče zelje na 3 načine

Dušeno rdeče zelje je najbolj pomemba priloga na martinovi pojedini, nikar pa ne pozabimo nanj tudi druge dni v sezoni.

Najbolj lahkoten del martinove pojedine, ki lepo poveže meso in mlince, je dušeno rdeče zelje. Lahko si ga zamislimo tudi kar kot solato, a najbolj tekne toplo, sladko in dobro začinjeno. Poigrali smo se z dodanim jesenskim sadjem, oreški, začimbami in drugimi dodatki, da bo ta priloga letos res nekaj posebnega.

1. Z zaseko, slanino in janežem

Ključna priloga martinove pojedine malce drugače, a vseeno tako pripravljena, da lahko postane naša nova tradicija. Pozabite cimet, presenetljivi dodatki, ki povzdignejo okus, so …

2. Z rozinami

Dušeno rdeče zelje je zelo podobno belemu, čeprav ga praviloma malce sladkamo, se poda k slanim jedem, predvsem k pečenemu mesu, svinjski pečenki ali perutnini. Obvezno ga kisamo, z vinom ali kisom, ki bosta lepo dopolnila sladek okus. Osnovni recept lahko nadgradimo, zanimiv dodatek so rozine, ki jih kuhamo zadnjih petnajst ali dvajset minut, na koncu pa dodamo še orehe ali druge oreške.

3. Z jabolkom, hruško in vinom

Za popoln Martinov krožnik in zaokrožen sladek okus. Na meniju martinove pojedine Urške Fartelj.

Priporočamo še: Martinova gos z bogatim nadevom (VIDEO)

Naslovna fotografija: travellinglight/Getty Images

Deloindom.si: Ogrevanje z lesom in energetska kriza
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana