Odprta Kuhinja

Gobe: 10 krasnih idej, kako jih vključiti v jedilnik

Odpri galerijo
A+   A-
Jesen je prinesla eno naših najljubših sestavin – gobe, ki poskrbijo za bogate okuse enolončnic, prilog in omak.


1. Lisičke z jajci po receptu Andreja Beloviča


Prva jed, ki vam pade na pamet, ko naberete te mnogim najljubše gobe, je prav gotovo kultna kombinacija z jajci, postrežena z dobrim domačim kruhom.

ni podpisa
ni podpisa

2. Klasike z Urško Fartelj: gobov golaž


Katere vrste gob so najbolj primerne za to jesensko uteho? Ga naredimo z moko ali brez?

ni podpisa
ni podpisa

3. Gobov kari s popečenim brokolijem


Brezmesno, a polno okusa.

ni podpisa
ni podpisa

4. Jušni gobovi cmočki


… lahko pa postanejo tudi cmoki.

ni podpisa
ni podpisa

5. Kremna gobova juha Jamieja Oliverja, ki jo preprosto morate poskusiti


Jamie Oliver je navdušen nad intenzivnim zemeljskim okusom gob, ki je v gosti in svileni juhi še bolj poudarjen. Pravi, da je to klasika, ki jo mora znati pripraviti prav vsak.

Homemade Porcini Soup on vintage background selective focus; close-up shot
Homemade Porcini Soup on vintage background selective focus; close-up shot

6. Dušeni zrezki z gobami


Dušeni zrezki v naravni omaki so jed, pri kateri ne moremo zgrešiti in se je brez skrbi lotijo tudi začetniki. Dokler ne poznamo primernih kosov mesa, nam bo rad pomagal mesar, ki mu zaupamo, kaj bomo kuhali. Obogatimo jih z gobicami ali smetano, lahko tudi obojim, in poljubno zelenjavo.

ni podpisa
ni podpisa

7. Ocvrti jurčki v drobtinah iz ajdovega kruha


Že ptički čivkajo (preden odletijo v toplejše kraje), da sta okusa jurčkov in ajde ustvarjenega drug za drugega.

ni podpisa
ni podpisa

8. Pražen krompir z jurčki


Klasika bo tako še boljša.

ni podpisa
ni podpisa

9. Ješprenjeva »rižota« z jurčki


Malce daljši čas kuhanja za božansko dobro jed.

ni podpisa
ni podpisa

10. Pirine palačinke kot rezanci v gobovi omaki


Palačinke narežemo v juhe, a zakaj z njimi ne bi nadomestili testenin? Verjemite, nastane božanska jed, ki ne vzame veliko časa za pripravo.



Naslovna fotografija: Vaivirga/Getty Images
Datum Objave: 28.9.2022 ob 14:09

Več iz te teme:

gobejurčkilisičkegobova juha

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.