Ježki, kroglice, bombice: 7 receptov, ki jih obožujete

Kaj najhitreje izgine s pladnja, polnega prazničnih sladkarij? Običajno tiste kroglice, posute s kokosom, mletimi oreščki ali mrvicami, kajne?

Kako jih najraje poimenujete: ježki, kroglice ali bombice? Najverjetneje nam najlepše spomine pričara prav beseda, ki označuje simpatično bodičasto žival, še posebno ljubo najmlajšim. Kakorkoli, zbrali smo nekaj odličnih in preprostih receptov za retro sladico v novih oblačilih. Pogoj priprave: brez peke!

Kokosove kroglice s pomarančnim sokom in rumom

Eksotika z okusom praznikov.


Ježki za uvod v veseli december

Ne bodo navdušeni le otroci, zagotovo! To ni zaman kultna sladica.


Mandljeve energijske kroglice

Zabavne in preproste kroglice za hiter in zdrav energijski prigrizek, brez glutena in na rastlinski osnovi!


Jabolčni ježki

Najraje imamo sladice iz otroštva, ki jim nadenemo nova oblačila. Tokrat glavno vlogo igrajo jabolka, zaradi katerih so ježki lahkotnejši.


Bučne kroglice

Brez jajc in mlečnih izdelkov.


Rumove kroglice presenečenja: sočne, mehke in čudovitega okusa

Ste opazili, kako nam letos prijajo klasični recepti? Najbrž zato, ker nam prinašajo občutek trajnosti, občutek tega, da ni vse samo trenutna modna muha, občutek tega, da bodo tudi prazniki nekoč spet enako brezskrbni, odprti in sproščeni. Zato ponovno recept za retro kroglice, ki so večini zelo okusne, te pa še posebno sočne.


Čokoladne kroglice (brigadeiros)

Božanski brazilski posladek iz kondenziranega mleka.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana