Polnjene paprike: 7 idej, kako vse jih lahko pripravimo

Poletna klasika, ki jo kuhamo celo na zalogo. Čeprav ima vsaka družina svojo skrivnost za še boljši nadev ali omako, pa mi delimo nekaj namigov za tiste, ki bodo ostali pri klasiki, in za tiste, ki hočejo nekaj novega. Nismo pozabili na vegetarijance in vegane.

1. Nadevane paprike z lečo in salamo

Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino … Uporabite domišljijo.


2. Brezmesne polnjene paprike v najboljši paradižikovi omaki

Tako so dobre, da jih pojedo celo tisti, ki ne jedo olupkov pri filanih paprikah, ampak samo nadev. Krožniki bodo na koncu pomazani s kruhom.


3. VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice

Nam se zdi vse, kar pripravimo v pečici, še boljše. Okusi so globlji, vonjave, ki med peko nastanejo, pa slajše, še bolj domače. Podobno velja za polnjene paprike, ki so ena naših najljubših poletnih jedi.


4. Pečene paprike s feto

Priloga, ki se ji res težko upremo. Pečene paprike s feto so odlične tako tople kot hladne.


5. Polnjena paprika s klobaso in krompirjem

Tako je mogoče nadevati katerokoli vrsto paprik, tudi pekoče. Namesto pečenice lahko dodamo vsebino kranjske, choriza ali kake druge klobase. Za prijatelje ostrih okusov primešamo v nadev košček feferona ali čili v prahu.


6. Veganske polnjene paprike z drobljencem, ki jih obožujejo tudi mesojedci

Paprike, polnjene z drobljencem, so odlična, a lažja alternativa, ki jo boste lahko ponudili tako mesojedcem kot veganom in vegetarijancem.


7. Polnjene paprike v paradižnikovi omaki (klasičen način)

Poletna klasika, prilagojena za čim hitrejšo pripravo.


Naslovna fotografija: Hana Splichal

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed