Odprta Kuhinja

Štiri kremaste schwarzwaldske sladice, ki niso torta

Palacinke
Odpri galerijo
A+   A-
Vrhunska kombinacija sladke čokolade, kremaste smetane ter kisle in trpke višnje je v resnici vrhunska sama po sebi.Svetovno zagotovo najbolj znana je seveda torta črni gozdiček ali schwarzwaldska torta, mednarodno imenovana black forest gateau. Lahkotna mešanica čokoladnega biskvita, smetane, višenj, čokoladnih opilkov in seveda češnjevega žganja, ki je sploh svoja znamenitost, kajti po nekaterih podatkih imajo v pokrajini Schwarzwald največ malih domačih destilarn na kvadratni kilometer na vsem svetu.

A tokrat izpostavljamo štiri sladice, za katere smo prepričani, da so dostopne in blizu Slovencem: rahlo omleto, ki v nekaterih elementih spominja na našo kultno pohorsko lepotico, kolač iz pekača: taki recepti zelo prav pridejo vsem tistim, ki radi kuhajo, nimajo pa vsak dan neomejene količine časa: predlagamo vam, da ne izpustite dodatka pudinga, ki bo sladico obarval samo toliko, kot bi prav simpatično zardela. Kot cvetoča češnja bo.
Tukaj je še rulada, ki se je lotite tisti, ki vam je všeč znamenita torta, pa imate rešpekt, da bi se je sami lotili. Veliko lažje jo bo narediti. Ne moremo pa še mimo najpreprostejše ideje, to so palačinke.

Čokoladna omleta po schwarzwaldsko


Kombinacija različnih tekstur, pa čokoladne sladkosti, ki jo osvežimo z višnjami iz kozarca, je zares mamljiva – ta omleta je tako dobra, da vam bo kar stekla po grlu.

ni podpisa
ni podpisa

--

Pecivo na kocke Schwarzwald


Osvežilno popoldansko pecivo, ki tekne vse dni v letu.

ni podpisa
ni podpisa

--

Palačinke temni gozdiček


Ravno prav »drugače«: velik vizualni vtis, a malo dela. Za te palačinke smo navdih poiskali v kultni torti temni gozdiček. Ljubitelji čokolade, smetane in višenj boste navdušeni!

Palacinke
Palacinke

--

Rulada


Namesto kultne torte tokrat preprostejša rulada. Ne pozabite dodati cimet, saj lepo zaokroži okus.

Dober tek!
Dober tek!


Naslovna fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 2.3.2021 ob 12:03

Več iz te teme:

palačinkeomletapecivoruladačrni gozdičekschwarzwaldska torta

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja