Odprta Kuhinja

TOP 5 receptov za miške

Maskarpone miške (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Če spadate med tiste, ki se krofov najraje lotite šele na pustni dan, prej pa vas bolj zanima hitro cvrtje, so tukaj naše najboljše miške.

Kdo je za en ogrevalni krog? Preden se bodo dokončno razgreli veliki lonci masti za cvrtje krofov, marsikdo poskuša priti v slaščičarsko formo – s kakim manj zahtevnim projektom, predvsem pa takim, ki dopušča, da bomo na pusta zares hlepeli po krofih, ne pa, da jih bomo že teden prej siti. Je kdo omenil – miške?

Te male jogurtove napihnjenke v sebi skrivajo kuhan pršut in parmezan, kar je kot nalašč za pomakanje v slastno pomako iz kečapa.

image_alt
Slane miške s kuhanim pršutom

V nasprotju s kvašenimi miškami, ki so najboljše še malo mlačne, so te najbolj okusne, ko se ohladijo in se arome lepo razvijejo.To so mehke miške in sočne znotraj (vendar ne puhaste kot kvašene) in zelo hrustljave zunaj. Posute s sladkorjem ali oblite s čokolado so to miške, ki se jim nima smisla upirati.

image_alt
Ta hitre miške s sirčkom maskarpone (VIDEO)

Kako poskrbeti za maškare, ki bodo kmalu zvonile, igrale in pele pred vrati? Imamo čudovito idejo, kako preproste miške spremeniti v popse.

image_alt
Miške: to naredite, da bodo maškare zares navdušene

Varčen recept, ki se obnese tudi takrat, ko ni pustno obdobje. Miškam lahko v sezoni sadja dodamo borovnice ali maline, odlična pa bi bila tudi slana različica.

image_alt
Hitre miške, ki jih naredimo kar iz starega kruha

Pust je pred vrati, kar nakazujejo cele trume krofov, ki se kotalijo okoli nas. Ker se lahko zgodi, da jih bomo imeli vrh glave, še preden si bomo nadeli pustno masko, raje pripravimo puhaste kvašene miške, polnjene z nežno vaniljevo kremo. Preproste so in vedno uspejo, s polnim okusom pa se zlahka postavijo ob bok velikim napihnjencem.

image_alt
Preproste kvašene miške z vaniljevo kremo, ki vedno uspejo

Priporočamo še: Univerzalno kvašeno testo za najboljše pustno cvrtje

 

 

Datum Objave: 6.2.2024 ob 05:02

Več iz te teme:

miškepustsladice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja