TOP 7 jagodnih sladic

Pomladi nam tako zelo zadišijo jagode, kajne? V kombinaciji s smetano in biskvitom, v osvežilni peni, sladkih kockah ali pa kar tako.

Čeprav jih na vrtu še nimamo, pa so jih trgovske police polne. Nemogoče se je sprehoditi mimo oddelka s sadjem in zelenjavo, ne da bi nam v nakupovalni voziček padla še košarica jagod. Ko jih kupujete, bodite pozorni, da so rdeče lepotice zdrave, niso obtolčene ali celo nagnite. Ko jih prinesete domov, jih najprej dobro preglejte, nato pa shranite v stekleno posodo z neprodušnim pokrovom in jo postavite v hladilnik. Pod sadeže položite suho papirnato brisačko, ki bo vsrkala odvečno vlago in pomagala, da bodo jagode dlje časa sveže.

Vaniljeve kocke z jagodnim pudingom

Lahko bi jim rekli tudi jagodne kremšnite. Zapomnite si ta recept, da ga boste priročno pripravili kar v pekaču, ko boste gostili sladkosnedo družbo.

 

Tiramisu z jagodami

Pomladna različica italijanske dobrote je narejena brez kave, a nas tudi brez te sestavine dvigne, da bi premikali gore.

Pozabite rafaelo, tukaj so jagodne kroglice s kokosom

Sladica brez peke, ob kateri najprej pomislimo na rafaelo kroglice, a v novi preobleki. Lahko pa bi jo poimenovali tudi kar pomladni ježki.

Hitro pripravljena jagodna pena

Lahkotna sladica z našim najljubšim sadjem. Jagodam se je res nemogoče upreti, kajne?


Najlepša jagodna rulada, ki je navdušila splet

Jagodna rulada, ki navduši oči in brbončice.

Jogurtovi mafini z jagodami v balzamičnem kisu

Slastno, zelo preprosto in malce osvežilno.

 

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana