Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 odličnih predlogov za kosila med tednom

Odpri galerijo
A+   A-
Razveselili smo se regrata in čemaža, ki ju bomo pridno uporabili pri kuhanju med tednom. Naj vam tekne!


Regrat ni samo za v solato, porabimo ga lahko v čudoviti rižoti. Piščanca lahko snamemo z nabodal in pripravimo v voku z veliko zelenjave. Vam ostaja kruh? Priporočamo noro dobre cmočke, ki jih obožujejo v Lombardiji. Zelenjavno juho skuhajte s čemažem in njoki, da bo bolj nasitna. Bi nekaj morskega? Priporočamo lignje iz pečice.

Ponedeljek: Odlična rižota z regratom za pomlad na krožniku


Spomladi nam narava ponuja vrsto sestavin, ki jih je mogoče nabrati ‘na lastne roke’. Odpravimo se na bližnji travnik, ki ga ne oblegajo psi ali podivjani lastniki, in narabutajmo vrečo odličnega mladega regrata. Recept Tjaše in Blaža (Midva kuhava) nam je izredno všeč, ker ponuja neko čisto novo idejo. Priprava: 30 minut.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Piščančja nabodala z zelenjavo iz voka


Pomlad je in vse, kar si želimo od svoje hrane, je, da je pisana, hrustljava in čim bolj zelenjavna. Priprava: 35 minut. In še: Pri tem receptu se nam ni treba ukvarjati z rezanjem mesa, to pa je pogosto že marinirano.

Ražnjiči so pristali v voku
Ražnjiči so pristali v voku

Sreda: Capunsei: kruhovi njoki iz Lombardije


Priročen in enostaven recept, kako porabiti kruh, ki je že presuh, da bi ga jedli. Dobro poznati! Priprava: 45 minut.

Njoki iz starega kruha
Njoki iz starega kruha



Četrtek: Zelena juha z domačimi njoki, ki bo dvignila razpoloženje (VIDEO)


Čeprav smo najbolj vajeni, da zelenjavne juhe pojemo brez vsega, s krutoni ali testeninami, pa se jim odlično podajo in jih obogatijo tudi njoki. Čas priprave in kuhe: pb. 20 minut.

ni podpisa
ni podpisa




Petek: Ocvrti lignji iz pečice (VIDEO)


Ni samo ocvrt piščanec tisti, ki ga lahko pretentamo in hrustljavo spečemo v pečici brez prevelikih količin maščobe. Tudi s priljubljenimi kalamari je tako. Nobenega škropljenja vročega olja po kuhinji. Priprava: 35 minut.

ni podpisa
ni podpisa



Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Datum Objave: 20.3.2023 ob 07:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: