Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kosila, ki vas v vročih dneh ne bodo obtežila

Odpri galerijo
A+   A-
Pred nami je nov teden in tudi dni ki prihajajo, bodo zaznamovale visoke temperature. Zato si želimo čim manj časa preživeti v kuhinji, hkrati pa uživati v grižljajih, ki nas ne bodo preveč utrudili.



Ta teden bomo veliko kuhali z zelenjavo, predvsem tisto, ki raste na naših vrtovih. Nič kaj ne bomo komplicirali in pripravili odlične poletne jedi, ki se bodo nadvse prilegle.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Najboljša poletna rižota z bučkami


Na vrtu se vsak dan pojavi kakšna nova bučka, mi pa zbiramo vse okusne načine, na katere jih lahko pripravimo.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Piščančji file s timijanom in limono v 10 minutah


Tako pripravljen piščanec vedno uspe, brez izjeme – rezultat je sočen in popolno pečen piščančji file, poleg katerega nastane še slastna maslena omaka. S takim kosilom zagotovo prepričamo tudi največje dvomljivce.


ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Poletni vegi čufti v paradižnikovi omaki z baziliko


Okusni čufti iz zelenjave, ki jo imamo skoraj vedno pri roki.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Hitro kosilo iz voka: pražen piščanec z zelenjavo, arašidi in rižem


Manj kot trideset minut bo preteklo od začetka priprave do postrežbe te preproste, a nadvse okusne jedi z mehkim piščančjim mesom in hrustljavo zelenjavo.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: 15-minutne testenine Jamieja Oliverja iz samo petih sestavin


Če si je recept zamislil Jamie Oliver, že vemo, da bo odličen. Če je jed pripravljena v le 15 minutah, toliko bolje!

ni podpisa
ni podpisa

Sobota: Polnjeni paradižniki (brez mesa)


Če se piknik ne izide, bo to rešitev za predelavo velike sklede paradižnikove solate s čebulo. Prav bo prišel tudi sir, ki ni dočakal žara.

ni podpisa
ni podpisa

Nedelja: Če imate radi sladek krompir, morate poskusiti to mehiško različico


Letos v glavnem potujemo zgolj v mislih, zato pa si lahko v kuhinji pričaramo pisane okuse sveta. Polnjen krompir po mehiško nam bo sprostil domišljijo.

ni podpisa
ni podpisa


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Fotografija: gbh007/Getty Images

 
Datum Objave: 16.8.2021 ob 07:08

Več iz te teme:

tedenski jedilnikkosilazeljenjavalahka kosila

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja