Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: legendarne slovenske jedi, ki se pogosto znajdejo na mizi

Odpri galerijo
A+   A-
Brez vseslovenskih klasik si marsikdo ne predstavlja kosila. Ta teden kar vsak dan na mizi.


Ste za najboljšo pašto fižol, paprikaš ali ajmoht? Kaj pa zapečene skutne palačinke? Toplo priporočamo tudi krompirjev golaž.

Ponedeljek: Odličen piščančji paprikaš po receptu iz najboljše prekmurske gostilne


Mi vam priporočamo, da ta nadvse odličen paprikaš postrežete z domačimi testeninami.

A plate of delicious, creamy, chicken paprikash with egg noodles and red pepper.
A plate of delicious, creamy, chicken paprikash with egg noodles and red pepper.


Torek: Pašta fižol


Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Krompirjev golaž


No, ravno vege ni. »Nekako malo žmaja po mesu pri nas doma skoraj mora biti tudi pri takih ‘zelenjavnih’ jedeh,« pravi Urška Fartelj. Ta recept je iz njene tretje knjige: Skupaj za mizo.

ni podpisa
ni podpisa


Četrtek: Piščančja obara ali ajmoht


Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?

ni podpisa
ni podpisa


Petek: Zapečene skutne palačinke


Če imate čas, testo za palačinke pustite počivati pol ure v hladilniku. Prav nič narobe pa ni, če ga naredite prejšnji večer in ga do porabe naslednji dan shranite v hladilniku. (Hm, še hitreje gre, če palačinke spečete dan prej in jih skrijete pred otroki do priprave kosila.)

palacinke
palacinke


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: VeselovaElena/Getty Images
Datum Objave: 10.9.2023 ob 17:09

Več iz te teme:

kosilotedenski jedilnikslovenska kulinarika

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja