Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: mlad krompir, blitva in prvi grah

Odpri galerijo
A+   A-
Pa je prišel tisti čas, ko se že skorajda ne moremo odločiti, kaj vse bi skuhali iz sezonskih pridelkov. Tedenski jedilnik se tokrat posveča trem vrstam še kako aktualne zelenjave.



Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si bomo vsak dan izmenjevali zamisli, recepte, znanje in fotografije.

Ponedeljek: Cvetačni riž z zelenjavo in jajcem


Fit kosilo in riž malo drugače, za katerega lahko uporabite svojo najljubšo zelenjavo.

ni podpisa
ni podpisa


Torek: Blitvine sarme s polento


Če nismo preveč spretni pri zvijanju, lepotne napake okusne in zdrave blitvine sarme skrije orientalska omaka.

ni podpisa
ni podpisa


Sreda: Juha iz mladega boba in mladega graha


Še dve sestavini, ki utelešata najboljše, kar lahko ponudi ta letni čas.

ni podpisa
ni podpisa


Četrtek: Kifeljčar v srajčki iz slanine


Oh, kako obožujemo prvi krompir. Kifeljčar nas že razveseljuje.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Veganska lazanja z blitvo


Lazanja, ki jo pripravimo nekoliko drugače, je tako dobra, da bo všeč tudi tistim, ki imajo meso raje od zelenjave.

ni podpisa
ni podpisa

Sobota: Mladi grah s piščancem in testeninami


Grah se odlično poda k mesu, enolončnicam, rižotam, testeninam, dodajamo ga tudi k solatam.

ni podpisa
ni podpisa


Nedelja: Recept za karamelizirane krompirčke


Za nas posebnost, za Dance tradicija. Največkrat uporabijo res majhne mlade gomolje. Potrebujete še težko železno posodo.

Danish Sugar-Browned Potatoes. A Danish tradition.
Danish Sugar-Browned Potatoes. A Danish tradition.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images
Datum Objave: 16.6.2019 ob 18:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: