Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: najbolj hitra kosila, ki dišijo po pomladi

Zelena juha z njoki (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Uf, kako nam te dni diši čemaž in kako radi si pripravimo kaj z regratom. Še malo mlade špinače dokupimo v trgovini in omislimo si lahko naravnost čudovita pomladna kosila.

Ponedeljek: zelenjavna juha z njoki

Zelena je zelo pozitivna barva, ki menda vrača občutek dobrega počutja, rumene trobentice pa prinašajo optimizem. To je v resnici vse, kar potrebujemo te dni.

image_alt
Zelena juha z domačimi njoki, ki bo dvignila razpoloženje (VIDEO)

Torek: Rižota z regratom

Spomladi nam narava ponuja vrsto sestavin, ki jih je mogoče nabrati 'na lastne roke'. Odpravimo se na bližnji travnik, ki ga ne oblegajo psi ali podivjani lastniki, in narabutajmo vrečo odličnega mladega regrata.

image_alt
Odlična rižota z regratom za pomlad na krožniku

Sreda: fritata

Fritata je nadvse okusna italijanska jajčna jed, ki jo lahko pripravite tudi takrat, ko imate skoraj prazen hladilnik.

image_alt
Tako boste pripravili najboljšo fritato s špinačo

Četrtek: špageti s čemažem

Mlad čemaž je rahlo pikanten, zato pazite pri dodajanju pesta na testenine, da ne bo okus premočan!

image_alt
Špageti s čemaževim pestom

Petek: losos po toskansko

To je izjemno okusen recept z lososom, vendar zelo hitro pripravljen. Jed je namreč sestavljena iz pečenega fileja te okusne ribe ter čudovite kremaste omake s sezonsko mlado špinačo in sušenimi paradižniki, ki jo obogatijo s slastnim okusom umami.

image_alt
Losos v kremni omaki po toskansko (VIDEO)

Datum Objave: 17.3.2025 ob 06:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: