Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: najboljše jedi z bučo in drugimi jesenskimi povrtninami

Odpri galerijo
A+   A-
Nabrali smo jurčke in jih popekli ob božanskih bučnih njokih, skuhali krepčilno juho, si zaželeli ajdovih žgancev in ponovno spekli noro dobro zloženko in tisti najboljši sladek krompir s pinteresta.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Ohrovtova solata z redkvicami


Malo drugačna jesensko-zimska solata, ki v dnevih hitenja lahko postane krasen samostojni obrok!

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Bučni njoki


Jih je nastalo preveč? Nič hudega, razporedimo jih na papir za peko in zamrznemo, nato preložimo v vrečke in shranimo v zamrzovalniku.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Razkuštrani krompirji


Navihana glavna jed ali priloga za štiri.

ni podpisa
ni podpisa


Četrtek: Zelenjavna juha z velikimi žličniki


Nasitna zelenjavna juha, polna zelišč, je kot nalašč za slovo od poletja. Za posebno zadoščenje poskrbijo veliki žličniki iz pirine moke.

ni podpisa
ni podpisa


Petek: Izvrstna zloženka s krompirjem in bučo, ki jo morate poskusiti


Občudovanja vredna jed iz krompirja, zelišč in preliva, ki je nova različica »gratin dauphine«.

ni podpisa
ni podpisa


Sobota: Po slovensko: ajdovi žganci s popraženo čebulo


Jedi, ki nas spominjajo na otroštvo, imajo pomirjevalen in tolažeč učinek, pa še preprosto jih je pripraviti.

ni podpisa
ni podpisa


Nedelja: Preprost recept s sladkim krompirjem, za katerim nori ves splet (in svet)


Tudi vi obožujete sladek krompir?

ni podpisa
ni podpisa


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

 
Datum Objave: 21.9.2020 ob 09:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: