Tedenski jedilnik: okusno, preprosto, raznovrstno

Odpri galerijo
A+ A-
Po vikendu se bo najprej prilegla vroča enolončnica z velikimi žličniki in ogromno zelenjave. Dober tek in dober teden!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Zelenjavna juha z velikimi žličniki
To juho smo prvič skuhali kot slovo poletju, a so sestavine, ki smo jih uporabili, na voljo vse leto. Namesto zrelega paradižnika uporabite domačo mezgo.

ni podpisa
--
Torek: Krompirjeva omleta
V tej jedi lahko porabite ostanke sestavin, ki se vam nabirajo v hladilniku. Praktična rešitev, nasiten rezultat.

ni podpisa
--
Sreda: Spiralne palačinke
Za tisti dan, ko si zaželimo sladko kosilo. Pečene palačinke potresemo s sladkorjem in mletimi orehi ter zvijemo ali zložimo v trikotnik. Ponudimo lahko tudi s sladko smetano.

ni podpisa
--
Četrtek: Narastek z mortadelo, jajci in sirom
Razni narastki, sladki ali slani, so zares najbolj preprost in hkrati okusen način, da porabimo vse mogoče, kar bi lahko zastaralo v hladilniku.

Narastek iz starega kruha
--
Petek: Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi
Makaroni s sirom ali znameniti Mac’n’cheese. Jed, ki jo vsi obožujemo. Tokrat z dodatkom paradižnika in zapečeno z vsemi čari pečice. Kdor bi jed rad še dodatno obogatil, lahko doda na majhne koščke narezano slanino in nekaj rezin čebule.

Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020
--
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Veselova Elena/Getty Images
Datum Objave: 7.3.2022 ob 07:03