Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila za zimske dni

Odpri galerijo
A+   A-
Za kosilo se najbolj razveselimo večnih klasik. Pripravili smo jih na nov način, s ščepcem domišljije ali pod strogim nadzorom strokovnjakov. Dober tek vam želimo!


Najlepše se je pogreti s hrano. Tedenski jedilnik je tokrat obarvan z jedmi za zimsko uteho. Bogatimi, krepkimi in takšnimi, ki kličejo po repeteju.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Najbolj preprosta miso juha, kar si jih lahko predstavljate


Izjemno priljubljena juha iz japonske kuhinje, ki je polna zdravja in vitalne energije.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Bolognese z gorsko lečo


Ta recept je za vse, ki se izogibajo mesu ali preprosto želijo pojesti več rastlinskih sestavin, a se hkrati nočejo odreči okusu.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Golaž s krompirjem


Le kam drugam kot na Madžarsko smo zavili po recept za golaž. Nekateri podatki, ki smo jih izvedeli, so nas pravzaprav presenetili. To, od kod izhaja beseda golaž in katere so najpogostejše napake, ki jih ljubiteljski kuharji naredijo pri pripravi te jedi, pa tako in tako.

Madžarski golaž s krompirjem (Foto: MarianVejcik/Getty Images)
Madžarski golaž s krompirjem (Foto: MarianVejcik/Getty Images)

Četrtek: Mineštra s klobaso


Krepčilna gosta juha.

Minestrone soup with cheese and basil, selective focus
Minestrone soup with cheese and basil, selective focus

--

Petek: Zimska ponev


Sladek okus bučnih njokov odlično dopolnjujeta grenek žajbelj in brstični ohrovt.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Pasta all’ amatriciana


Testenine s panceto.

Spaghetti all' amatriciana from the Lazio region of Italy with pecorino cheese, pepper, tomato, cured pork jowl or guanciale served in a bowl as a first course to Italian cuisine (Spaghetti all' amatriciana from the Lazio region of Italy with pecorino
Spaghetti all' amatriciana from the Lazio region of Italy with pecorino cheese, pepper, tomato, cured pork jowl or guanciale served in a bowl as a first course to Italian cuisine (Spaghetti all' amatriciana from the Lazio region of Italy with pecorino

--

Nedelja: Božanski nadevan piščančji file v ovoju iz pancete


Meso lahko nadevate in ovijete že dan prej in shranite v hladilniku do naslednjega dne, ko ga le še spečete. Prav tako lahko spečete dvojno količino jedi, kakor sem naredila za fotografijo. Kar bo ostalo, naslednji dan pogrejte in ponudite v rižoti skupaj z omako, ki se ujame v pekaču. Ali hladno narežite in dodajte v solato, brez težav uporabite tudi v sendviču za malico …

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Vibrant plate
Datum Objave: 10.1.2022 ob 07:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: