Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosti recepti za vsak dan

Tedenski jedilnik: preprosti recepti za vsak dan (Foto: Aiman Dairabaeva/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Za vsakega nekaj: za tiste bolj resne so tukaj domači skutni njoki, za tiste z manj časa pa kar sendvičomleta. Dober tek!

Ponedeljek: Piščanec z rižem iz pečice

Piščanec in riž. Živi dolgčas, če jed opišemo tako skopo. Kaj pa: zlato rumeno zapečeni in sočni kosi piščanca na aromatičnem rižu?

image_alt
Piščanec z rižem iz pečice: skoraj nič dela za odlično kosilo

Torek: Jesenska juha iz zelja

Da pozdravimo jesen, priporočamo odličen recept za krepko mineštro, ki jo, kakopak, skuhamo v enem loncu. Izjemno hranilna je, beljakovine nadomestimo z lečo. Glavno vlogo bo prevzelo sveže zelje, ki ga je v tem času na pretek, seveda pa ne bo manjkalo tudi druge zelenjave.

image_alt
Če imate glavo zelja, skuhajte to krepčilno jesensko juho

Sreda: Skutni njoki z bučno smetanovo omako

Kuhane njoke v servirni skledi prelijemo z bučno omako in ponudimo z radičevo solato s popečenimi kockami slanine.

image_alt
Skutni njoki z bučno smetanovo omako

Četrtek: Piščančji ragu

Gre morda za neko obliko paprikaša? Ne, ragu ni enak paprikašu. Je gosta mesna omaka z zelenjavo (običajno s korenjem, ki ga v paprikašu ni).

image_alt
Klasike z Urško Fartelj: piščančji ragu

Petek: Sendvičomleta

Ste že kdaj videli to: sendvič in omleta v enem? Ne sendvič, v katerega bi dali omleto – oboje se speče skupaj, v eni ponvi, in potem, skoraj dizajnersko, zloži v ličen paketek. Pravzaprav kar vabi, da ga vzameš v roko ...

image_alt
Sendvičomleta, ki jo naredimo v eni ponvi (VIDEO)

Datum Objave: 23.9.2024 ob 08:09

Več iz te teme:

kosilonjokiželjeragusendvič

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.