Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: skoraj pozabljene jedi, ki jih obožujemo

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-

Tokrat se zatekamo k manj znanim jedem, ki bodo kljub temu dodobra popestrile novembrske dni.


Včasih se nam zdi, da se na našem jedilniku znova in znova znajdejo ene in iste jedi. Čas je, da ga osvežimo s kosili, ki bodo postala nova klasika. Okusno, pestro in enostavno!

Ponedeljek: Brezglutenska pica iz polente


Sončna polenta, obložena z barvitimi omakami, bo vedno okrasila mizo in razveselila jedce.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Svinjski zrezki s kolerabo in jabolki


Da ne bi pozabili na to jed: gre namreč za klasično kombinacijo jesensko-zimskega obdobja, katere okusov so se posluževale že naše babice.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Mlečni riž s hruškami


Tako dobro, da je bolj za eno kot dve osebi.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Krota v luknji: klobase in testo za palačinke


Tradicionalna angleška jed je toad in the hole, ki jo pripravljajo v testu za palačinke. V dobesednem prevodu ji pravimo krota v luknji, precej lepše se sliši klobase v testu za palačinke iz pečice.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Golaž iz skuš


… in to tistih iz konzerve.

ni podpisa
ni podpisa

Za vmesni prigrizek: Edinstvena ideja za prigrizek: polentin čips


Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.

ni podpisa
ni podpisa


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Fotografija: Angelika Heine/Getty Images
Datum Objave: 20.11.2023 ob 07:11

Več iz te teme:

tedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja