Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: slastna kosila z Yasko

Kosilo z Yasko. FOTO: Sonja Ravbar
Odpri galerijo
A+   A-
Jasmina Pirnar Krope (Yaska) je mojstrica preprostih, a okusnih jedi, izpopolnjenih do potankosti. Naj vam teknejo!

Ponedeljek: testeninske školjke

Izjemno okusna jed, polna mehkega kremastega nadeva, hkrati pa sočna in sveža, zaradi aromatične omake iz paradižnika in še bolj aromatične sveže bazilike, ki jo odlično dopolni.

image_alt
Testeninske školjke v paradižnikovi omaki (VIDEO)

Torek: Riba in zelenjava iz enega pekača

Preprosto, a razkošno kosilo, ki je lahko na mizi tudi ob nedeljah, diši po dopustu in zato se lahko kaj hitro preslikamo na teraso fine restavracije nekje ob morju, kjer ob kozarčku lepo ohlajenega vina uživamo v izjemno okusni ribi.

image_alt
Riba z zelenjavo (kot iz fine restavracije)

Sreda: Mongolska govedina

Ta klasika (ki nima nobene povezave z Mongolijo) je ena bolj priljubljenih jedi v kitajskih restavracijah, in to kar po vsem svetu. Kako tudi ne, saj jo odlikuje izredno mehko in sočno meso, ki se prav topi v ustih, v okusni žametni omaki.

image_alt
Mongolska govedina s triki in namigi iz priznane kitajske restavracije v Sloveniji

Četrtek: Špargljevi zvitki

Eden najljubših družinskih receptov, ki si ga v različnih preoblekah, preprosto in hitro lahko pripravimo v pečici ali na žaru. Zraven priporočamo pire krompir.

image_alt
Ti špargljevi zvitki s piščancem in panceto so nas obsedli

Petek: Pisana nabodala in kuskus

Pisano poletje, ki je pred nami, nas navdihuje, da so tudi naši krožniki čim bolj pestri in barviti, zato sem za kosilo pripravila nabodala, ki so sestavljena iz različnih sestavin, tako mesnih in morskih kot zelenjavnih.

image_alt
Gurmanska nabodala z zeliščnim kuskusom (VIDEO)

 

Datum Objave: 26.5.2025 ob 08:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: