Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: topla kosila s plodovi jeseni

Gobova juha (Foto: MariaUspenskaya/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Buče, gobe in kostanj – sestavine, ki te dni popestrijo ustvarjanje v kuhinji in najbolj teknejo našim želodčkom.

Ponedeljek: Ričota z jurčki

Malce daljši čas kuhanja za božansko dobro jed. Priprava vam bo vzela 10, čas kuhanja pa 45 minut.

image_alt
Ješprenjeva »rižota« z jurčki

Torek: Kruhov narastek z jesensko zelenjavo

S skledo solate je lahko odlična glavna jed, prileže pa se tudi kot priloga k mesnim jedem. Naš jesenski hit.

image_alt
Kruhov narastek z jesensko zelenjavo

Sreda: Kostanjevi njoki z maslom in žajbljem

Njoki so enostavna, lahko pa tudi prav zabavna jed za pripravo, pri kateri lahko sodelujejo tudi otroci oziroma cela družina. Lahko jih postrežemo z različnimi sezonskimi omakami, lepo se ujemajo z gobovo omako ali pa bučno. Tokrat naj bodo z masleno žajbljevo omako.

image_alt
Kostanjevi njoki z žajbljem in maslom

Četrtek: Bučna rižota

Lahka priprava in barvit končni videz, ki kar vabi, da se zakopljemo vanjo.

image_alt
Božanska rižota s pečeno bučo

Petek: Gobova juha

Pri gobovi juhi ni kaj komplicirati,« je jasna Tatjana Marušič, ki poletja že več kot štiri desetletja preživlja 1650 metrov visoko. 

image_alt
Gobova juha s krompirjem

Datum Objave: 14.10.2024 ob 07:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: