Tedenski jedilnik: vsakodnevni recepti, na katere ne smete pozabiti decembra

Odpri galerijo
A+ A-
December je čas peke piškotov, kolačev in drugih pregreh, a nikar ne pozabite na dobro in uravnoteženo kosilo.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Krompirjeve natrgane haluške s kislim zeljem
Haluške so odlična zimska jed, ki te nahrani in oskrbi s probiotiki iz fermentiranega zelja in tempeha. Doma je hrana zanesljivo najboljša.

ni podpisa
--
Torek: Pečeni njoki s panceto in radičem
Krepka in slastna zimska jed za mrzle dni, za katero potrebujemo samo eno ponev in en lonec.

ni podpisa
--
Sreda: Najboljši šmorn
Nismo se pomaknili daleč, da bi dobili recept – smo pri Jezerškovih, ki kraljujejo s šmornom. Predstavljamo vam recept za tistega, ki ima na instagramu svoj ključnik #jezerskovsmorn.

Četrtek: Odlična sarma iz pečice
Med decembrskimi zabavami, pojedinami in vsem sladkanjem se prileže sarma, ki je pravo olajšanje za želodec.

Homemade Beef Stuffed Cabbage Rolls with Tomato Sauce
--
Petek: Primorski bleki v zelenjavni omaki
Ali pravilneje jajčne krpice. Izraz bleki najverjetneje izhaja iz nemške besede Fleck. Nekako prehaja iz roda v rod, da se mladež ob izdelovanju, kuhi in hranjenju zabava. In mi z njo. Jajčne krpice? Ah, ne ga lomit.

ni podpisa
--
Sobota: Testenine z zeljem in mletim mesom: jed, ki se dela skoraj sama od sebe
Zelje je sicer, za ljubitelje podatkov, zelo dober vir vitamina K, v 100 gramih ga je že kar priporočeni dnevni odmerek, ter vitamina C. Priporočamo: ne prekuhavajte, najbolje bo za to vrsto zelenjave, da se kuha samo toliko, da se zmehča.

ni podpisa
Nedelja: Norveška svinjska rebrca s hrustljavo zapečeno skorjico
Klasični recept za decembrski čas. Koža se mora res zapeči, zacvrčati, se napihniti, da postane kot ocvirki, kar je največja nagrada in ponos kuharice. Načeloma uspe že z zapisanim postopkom. Če se to morda ne zgodi, pa pečico na koncu nastavite na žar in pecite le nekaj minut dlje, da dobite želeni videz.

ni podpisa
--
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: arfo/Getty Images
Datum Objave: 26.11.2021 ob 16:11