Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: vsakodnevni recepti, na katere ne smete pozabiti decembra

Homemade Beef Stuffed Cabbage Rolls with Tomato Sauce
Odpri galerijo
A+   A-
December je čas peke piškotov, kolačev in drugih pregreh, a nikar ne pozabite na dobro in uravnoteženo kosilo.


Zadnji mesec v letu prinaša veliko pregreh, zato ne pozabite tudi na kaj zelenjavnega, kislega in toplega za želodec. Želimo vam dober tek in dober teden!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Krompirjeve natrgane haluške s kislim zeljem


Haluške so odlična zimska jed, ki te nahrani in oskrbi s probiotiki iz fermentiranega zelja in tempeha. Doma je hrana zanesljivo najboljša.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Pečeni njoki s panceto in radičem


Krepka in slastna zimska jed za mrzle dni, za katero potrebujemo samo eno ponev in en lonec.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Najboljši šmorn


Nismo se pomaknili daleč, da bi dobili recept – smo pri Jezerškovih, ki kraljujejo s šmornom. Predstavljamo vam recept za tistega, ki ima na instagramu svoj ključnik #jezerskovsmorn.

<span style=

Četrtek: Odlična sarma iz pečice


Med decembrskimi zabavami, pojedinami in vsem sladkanjem se prileže sarma, ki je pravo olajšanje za želodec.

Homemade Beef Stuffed Cabbage Rolls with Tomato Sauce
Homemade Beef Stuffed Cabbage Rolls with Tomato Sauce

--

Petek: Primorski bleki v zelenjavni omaki


Ali pravilneje jajčne krpice. Izraz bleki najverjetneje izhaja iz nemške besede Fleck. Nekako prehaja iz roda v rod, da se mladež ob izdelovanju, kuhi in hranjenju zabava. In mi z njo. Jajčne krpice? Ah, ne ga lomit.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Testenine z zeljem in mletim mesom: jed, ki se dela skoraj sama od sebe


Zelje je sicer, za ljubitelje podatkov, zelo dober vir vitamina K, v 100 gramih ga je že kar priporočeni dnevni odmerek, ter vitamina C. Priporočamo: ne prekuhavajte, najbolje bo za to vrsto zelenjave, da se kuha samo toliko, da se zmehča.







ni podpisa
ni podpisa
--

Nedelja: Norveška svinjska rebrca s hrustljavo zapečeno skorjico


Klasični recept za decembrski čas. Koža se mora res zapeči, zacvrčati, se napihniti, da postane kot ocvirki, kar je največja nagrada in ponos kuharice. Načeloma uspe že z zapisanim postopkom. Če se to morda ne zgodi, pa pečico na koncu nastavite na žar in pecite le nekaj minut dlje, da dobite želeni videz.

ni podpisa
ni podpisa

--

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: arfo/Getty Images
Datum Objave: 26.11.2021 ob 16:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: