Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Sesekljan sendvič z našega tiktoka, ki si ga boste zaželeleli za zajtrk, kosilo in večerjo
Stavimo, da jajc še niste pripravili na tako okusen način
KLASIKE IN NOVOSTI
Karavana okusov: flota 25 tovornjačkov bo Slovence razvajala s temi dobrotami
Tedenski jedilnik: kosila, ki jih kuhamo okoli prvega maja
Čevapčiči in ražnjiči malo drugače, prav tako ne bo šlo brez golaža, ki ga marsikje kuhajo za prvi maj. Otroci pa se bodo najbolj razveselili burgerjev.
Mateja Delakorda
Špargljevo kosilo, za katerega se vam ni treba pretegniti
Tokratno kosilo združuje vse, kar bi pričakovali od recepta za dela proste dni. Vsebuje sezonsko noto: šparglje, pripravimo pa ga – no, s skoraj nič dela.
Eva Natlačen
Kuhanje v bakrenih posodah se vrača (in zakaj je to najbolj zdravju in okolju prijazna izbira)
Z italijanskim mojstrom Iginom Alessandrom Dal Tosom, ki izdeluje in popravlja bakrene posode, smo se pogovarjali o prednostih uporabe tega čudovitega materiala v kuhinji.
Barbara Kotnik
Video
Bakalca z žlikrofi, kot jo pripravi Brina Robinik Kobal (VIDEO)
Idrijska specialiteta, ki jo skoraj vsako nedeljo kuhajo pri Brini Robinik Kobal. Gre za obari podobno jed, v kateri se znajdejo čebula, gomoljna zelenjava in meso. Odlično se poda k polenti, žgancem in mlincem, najbolj pa se spodobi, da jo ponudimo ob še eni legendarni idrijski dobroti – žlikrofih.
Feta svaljki: ekspresno kosilo za takrat, ko se nam zares mudi (VIDEO)
Naša različica izjemno modernih feta testenin, pripravljena s svaljki, ki jih objame svilena omaka iz paradižnika in sira feta.
Rahli rezanci iz pečice (VIDEO)
Ko iščemo ideje za priloge, se pogosto ujamemo – v krompir. Ne moremo mimo praženega, ki je nedeljska klasika, pečenega ali pretlačenega v pire. Da se bo na mizi znašlo nekaj drugačnega, tokrat delim našo družinsko uspešnico.
Riž s piščancem, kot so nam ga kuhale mame in babice (VIDEO)
Zelo cenimo odlike prave italijanske rižote, a tako pripravljenega riža, ki je bil v otroštvu pogosto na naših krožnikih, tudi ne gre podcenjevati.
Nedeljsko kosilo: puranji zvitki s šparglji in panceto (VIDEO)
Pomlad prinaša odlične sveže sestavine: šparglji so lep dokaz. Poleg tega, da so izredno zdravi, so lahko čudovita popestritev krožnika.
Kremasti špageti s šparglji: naš favorit med 15-minutnimi kosili (VIDEO)
Za vas imamo trik, da bo ta pomladna jed iz enega lonca, ki je lahko tudi samostojno kosilo, zares kremasta. Kot priloga pa se ti špageti izvrstno podajo k popečenemu lososu.
Nedeljsko kosilo: telečja rulada s čemažem in krompirjem iz enega pekača (VIDEO)
Tokrat se bo zato na nedeljski mizi »važila« prav posebna specialiteta, telečja rulada z izdatnim nadevom iz čemaža in popečenih gobic, zraven pa se bo mimogrede spekel še izredno okusen mlad krompir, ki ga na koncu tako »sfriziramo«, da bo celotna jed pripravljena le v eni posodi oziroma pekaču.
Nedeljsko kosilo: zapečene palačinke s šparglji (VIDEO)
Čudovita pomladna priloga za bogato kosilo ali samostojna jed ob skledi solate.
Nedeljsko kosilo: marinirana piščančja stegna, ki se kar topijo
Za vse, ki se vam ob nedeljah ne da ukvarjati z zahtevnimi mesnimi jedmi, s katerimi je veliko dela in vzamejo preveč časa.
Potratni velikonočni venček (VIDEO)
Venček, v katerem se prepletajo mak, orehi in skuta, bo čudovita popestritev prazničnega omizja.
Nedeljsko kosilo: lignjev golaž (VIDEO)
To je nadvse okusna ter hkrati zelo preprosta in hitro pripravljena jed, ki je lahko odlična ideja za nedeljsko kosilo.
Gregorjevi ptički: spomladi na mizo priletijo testeni
Gregorjevo je praznik ljubezni, ki zaznamuje prihod pomladi, ker se na ta dan po ljudski šegi ženijo ptički, se bodo znašli tudi na mizi.
Sočna čokoladna torta iz zgolj štirih sestavin
Zvezek, v katerega je Cecilija Lempl pred več kot stotimi leti zapisovala recepte, je najstarejši tovrstni zvezek v arhivu Muzeja Velenje. Eden od receptov opisuje sočno čokoladno torto, ki nas je naravnost navdušila.
Špela Ankele
Hot dog s čevapčiči z omakama iz kajmaka in pečene paprike
Ko imaš omenjene skupine posejane po vsem travniku, jih je prav neekonomično zbobnati vkup za eno mizo. Pripravimo raje bolj priročen združek dveh legendarnih piknik jedi – hot doga in čevapčičev.
Mateja Delakorda
Slovenski astronavtski zajtrk se je uvrstil na tretje mesto
Te dni so iz Teksasa sporočili, da se je slovenska ekipa uvrstila na odlično tretje mesto kuharskega tekmovanja, ki ga pripravlja ameriška vesoljska agencija Nasa.
Golaž: osnove, ki jih morate poznati
Recept brez skrbi priredimo po svojem okusu, a nekaj osnovnih pravil moramo upoštevati, če hočemo, da bodo jedci pomazali krožnik.
Trend: pozabite na solato v skledi, raje jo ponudite takole
Na pikniku so navadno v središču pozornosti dobrote z žara, brez solatnih prilog pa seveda ne gre. A po zgledu z družbenih omrežji jih tokrat ne bomo postregli v skledah.
Eva Natlačen
Vabljeni na kuharsko delavnico za ženske: zdravi obroki z zeliščarico Mirjam Grilc
Kako na preprost način pripravimo zdrave in polnovredne jedi dobrega okusa, ki podpirajo ženski organizem?
Odprta kuhinja
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Pehtranova potica: recept in 5 pravil, ki smo se jih naučili na naši kuharski delavnici
Velikonočna miza: odlične sladice, ki ne smejo manjkati
Velikonočna miza: glavne jedi za prste oblizniti
Naš letošnji favorit: naravni cvetlični pirhi
Tiskana izdaja
Recepti
Špargljevo kosilo, za katerega se vam ni treba pretegniti
Sočna čokoladna torta iz zgolj štirih sestavin
Zvezek, v katerega je Cecilija Lempl pred več kot stotimi leti zapisovala recepte, je najstarejši tovrstni zvezek v arhivu Muzeja Velenje. Eden od receptov opisuje sočno čokoladno torto, ki nas je naravnost navdušila.
Hot dog s čevapčiči z omakama iz kajmaka in pečene paprike
Trend: pozabite na solato v skledi, raje jo ponudite takole
Domače hot dog štručke, nove zvezde piknikov