Odprta Kuhinja

Za vas kuhamo: Tjaša in Blaž, Midva kuhava

Midva kuhava, kdo pa pomiva? ;)
Odpri galerijo
A+   A-
Spoznali smo ju na veliko noč, že kar nekaj let je tega. Onadva še vedno kuhata in mi smo še vedno navdušeni nad strokovnostjo, svežimi idejami in prekrasno izvedbo.



Letos se za nas dvojec Tjaša Vede in Blaž Mikuljan (Midva kuhava) ukvarjata s premišljevanjem o klasikah slovenskih nedeljskih kosil in sta avtorja nekaterih najbolj odmevnih in uporabnih receptov, kar smo jih kdaj objavili.

Prvi korak v svet kuhanja in vina?

Najini prvi koraki so bili med pohajkovanjem po Bratislavi, kjer sva razmišljala, kako bi spremenila in prilagodila njihovo lokalno jed.

Med prijatelji sta znana po ...

Tortah in zabavah.

Tjaša in Blaž vsak mesec spečeta kakšno novo torto.
Tjaša in Blaž vsak mesec spečeta kakšno novo torto.


Goveja juha: vajin specialni trik?

Veliko korenja in priprava v ekonomloncu.

Največja kuharska blamaža?

Poskus kuhanja jajca v mikrovalovni pečici. Morala sva jo razdreti, da sva jo lahko očistila.

Zdi se vama, da sta v kuhariji zares sama izumila …

»Naluknjano torto«, kot je najina božična jogurtova torta.

Najljubša kuharska knjiga vseh časov?

Harold McGee: On Food And Cooking.

Midva kuhava, kdo pa pomiva? ;)
Midva kuhava, kdo pa pomiva? ;)


Sestavina, brez katere ne bi šla na samotni otrok?

Tjaša: čokolada; Blaž: maslo.

Sestavina, ki bi jo s tega istega samotnega otroka vrgla morskih psom, če bi vama jo kdo podtaknil v prtljago.

Zelenjavni dodatek za začinjanje jedi, ki uniči vsako jed.

Najbolj slasten obrok vseh časov, postrezita skupaj z zgodbo …

Kamorkoli greva, vedno poskušava izbrskati restav­racije, ki ponujajo nenavadne izkušnje. Barcelona je dom mnogim takim, a naju je sezul Espaisucre – restavracija in slaščičarska šola, v kateri so na meniju le sladice, ki so očitno plod drznega eksperimentiranja. Šesthodni degustacijski meni je izzival najine brbončice v vsakem grižljaju. V njem so se poleg običajnih sladko-kislih sestavin med drugim zvrstili tudi pivo, brokoli, tatarski biftek in zelena. Mojstrstvo, ki ga pogosto spremlja molekularna gastronomija, je vredno izkusiti na lastne brbončice.

Zadnja večerja, ki sta jo skuhala doma?

Pagar, pečen v soli, zraven pa kuhan krompir s tržaško omako in kozarec malvazije.

Recepti, ki nam jih Midva kuhava priporočata tokrat


Burger z natrgano svinjino


Burger z utrganim prasetom je najina stalnica, h kateri se zatečeva, kadar želiva navdušiti večje število lačnih ust, hkrati pa se nama ne da preveč mencati za šporgetom.

ni podpisa
ni podpisa

-
-

Kako naredimo domače maslo (v treh okusih)


Za naju je ultimativni uvod v kulinarično doživetje aromatizirano maslo v družbi dobrega kruha.

ni podpisa
ni podpisa

-
-

Presneto dobra čokoladna torta z robidami


V najini kuhinji skoraj vsak teden nastane vsaj ena nova torta, na čakalnem seznamu pa jih imava kakšen ducat. Razumljivo je torej najino mnenje, da je treba kulinarično doživetje skleniti na najbolj ekstravaganten način – z bogato čokoladno torto.

ni podpisa
ni podpisa


 
Spoznajte še ostale naše avtorje: Za vas kuhamo: Špela AnkeleKarina Cunder ReščičOlga CvetekMateja Delakorda, Mojca Koman, Mirjam Grilc, Beba in Hana Splichal

Fotografije: Sonja Ravbar
Datum Objave: 2.3.2020 ob 08:03

Več iz te teme:

Midva kuhavaZa vas kuhamo

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.