10 receptov za najboljše jedi z gobami
![](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231025/1542480.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Ta večna radost jeseni. Poleg golaža smo se zamislili in zbrali vse tiste jedi z gobami, ki se največkrat znajdejo na štedilnikih našega uredništva.
Gob toliko kot lani gotovo ne bo – ampak vsaj za en obrok si pa vseeno priskrbimo kakega pol kilograma mešanih, gozdnih gob: kot naš poklon letnemu času, ki nam zna toliko dati.
Lisičke z jajci po receptu Andreja Beloviča
Prva jed, ki vam pade na pamet, ko naberete te mnogim najljubše gobe, je prav gotovo kultna kombinacija z jajci, postrežena z dobrim domačim kruhom.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1615334.width-660.jpg)
ni podpisa
Trganci z jurčki, ki jih pripravimo mimogrede
Trganci oziroma krpice so takšne vsakdanje testenine, ki jih v Toskani imenujejo strapponi. Spominjajo na mlince, ampak samo po obliki.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616723.width-660.jpg)
ni podpisa
Trska s pivom in gobami
To je zanimiv recept, katerega avtor je Iztok Majhenič. Nam je pri srcu, ker je malo drugačen. Raznovrstnost na krožniku!
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616822.width-660.jpg)
ni podpisa
Gobov golaž
Katere vrste gob so najbolj primerne za to jesensko uteho? Ga naredimo z moko ali brez?
![ni podpisa](/media/images/20240111/1617692.width-660.jpg)
ni podpisa
Gobova juha s krompirjem in slanino
Krepka, sezonska in takooo okusna!
![ni podpisa](/media/images/20240111/1618387.width-660.jpg)
ni podpisa
Golaž iz lisičk in kruhovi cmoki
Priprava te čudovite jesenske klasike je sila enostavna. Lahko bi rekli, da s takšnim kosilom ubijemo dve muhi na en mah: med iskanjem lisičk na svežem zraku namreč poskrbimo za gibanje, pozneje pa smo nagrajeni še z jedjo odličnega okusa.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1618895.width-660.jpg)
ni podpisa
Omaka iz mešanih gozdnih gob z domačimi njoki
Ni potrebnih veliko sestavin, da naredimo okusno jesensko omako. Če uporabimo mešanico gob, sta še čebula ali česen odveč.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619281.width-660.jpg)
ni podpisa
Jušni gobovi cmočki
… lahko pa postanejo tudi cmoki.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619535.width-660.jpg)
ni podpisa
Ajdova kaša z gobicami
Ne pozabite na začimbe. Glede količine gob v minus ali plus pa vedno velja demokracija.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619739.width-660.jpg)
ni podpisa
Ješprenjeva »rižota« z jurčki
Malce daljši čas kuhanja za božansko dobro jed.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1619851.width-660.jpg)
ni podpisa
Aktualno: Gobarska sezona: kaj se nam obeta in na kaj moramo biti pozorni
Naslovna fotografija: danilsnegmb/Getty Images
Datum Objave: 18.9.2023 ob 17:09