Odprta Kuhinja

10 receptov za najboljše jedi z gobami

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Ta večna radost jeseni. Poleg golaža smo se zamislili in zbrali vse tiste jedi z gobami, ki se največkrat znajdejo na štedilnikih našega uredništva.


Gob toliko kot lani gotovo ne bo – ampak vsaj za en obrok si pa vseeno priskrbimo kakega pol kilograma mešanih, gozdnih gob: kot naš poklon letnemu času, ki nam zna toliko dati.

Lisičke z jajci po receptu Andreja Beloviča


Prva jed, ki vam pade na pamet, ko naberete te mnogim najljubše gobe, je prav gotovo kultna kombinacija z jajci, postrežena z dobrim domačim kruhom.

ni podpisa
ni podpisa


Trganci z jurčki, ki jih pripravimo mimogrede


Trganci oziroma krpice so takšne vsakdanje testenine, ki jih v Toskani imenujejo strapponi. Spominjajo na mlince, ampak samo po obliki.

ni podpisa
ni podpisa


Trska s pivom in gobami


To je zanimiv recept, katerega avtor je Iztok Majhenič. Nam je pri srcu, ker je malo drugačen. Raznovrstnost na krožniku!

ni podpisa
ni podpisa


Gobov golaž


Katere vrste gob so najbolj primerne za to jesensko uteho? Ga naredimo z moko ali brez?

ni podpisa
ni podpisa


Gobova juha s krompirjem in slanino


Krepka, sezonska in takooo okusna!

ni podpisa
ni podpisa


Golaž iz lisičk in kruhovi cmoki


Priprava te čudovite jesenske klasike je sila enostavna. Lahko bi rekli, da s takšnim kosilom ubijemo dve muhi na en mah: med iskanjem lisičk na svežem zraku namreč poskrbimo za gibanje, pozneje pa smo nagrajeni še z jedjo odličnega okusa.

ni podpisa
ni podpisa


Omaka iz mešanih gozdnih gob z domačimi njoki


Ni potrebnih veliko sestavin, da naredimo okusno jesensko omako. Če uporabimo mešanico gob, sta še čebula ali česen odveč.

ni podpisa
ni podpisa


Jušni gobovi cmočki


… lahko pa postanejo tudi cmoki.

ni podpisa
ni podpisa


Ajdova kaša z gobicami


Ne pozabite na začimbe. Glede količine gob v minus ali plus pa vedno velja demokracija.

ni podpisa
ni podpisa


Ješprenjeva »rižota« z jurčki


Malce daljši čas kuhanja za božansko dobro jed.

ni podpisa
ni podpisa

Aktualno: Gobarska sezona: kaj se nam obeta in na kaj moramo biti pozorni

Naslovna fotografija: danilsnegmb/Getty Images
Datum Objave: 18.9.2023 ob 17:09

Več iz te teme:

gobejurčkilisičkegobove jedi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja