5 potic za božič

Začenja se praznični teden, v katerem bo zadišalo po potici, najslajši kraljici vsakega omizja. Če še niste izbrali recepta, vam priporočamo nekaj naših najboljših in najbolj preverjenih. Uspeh je zagotovljen!

1. Krhko kvašena (najbolj preprosta)

Najtežje je čakati, da se ohladi, da lahko končno odrežeš krajček in pogledaš: ima črte, je fajn zavita, koliko je file … Vzhaja kar čez noč.

2. Potratna (največ božičnega okusa)

Eno najbolj priljubljenih potic med slovenskimi pekaricami smo odeli v zares decembrske okuse, v katerih se prepletata toplina lešnikov in svežina pomaranče, vse skupaj pa še za malenkost poenostavila.

3. Lešnikova (vrhunska!)

Tokrat je z nami lešnikova potica – natanko takšna, kakršno na Akademiji Jezeršek speče Sonja Jezeršek.

Sonja Jezeršek je prava mojstrica potice.

4. Orehova (po receptu izurjene gospodinje)

O tem, kako speči kraljico vseh potic, orehovo, smo vprašali Špelo Tomažin; recept zanjo gre iz roda v rod, da bo res uspela, pa pri pripravi ne smemo hiteti.

5. Makova (z marcipanom)

Ni praznika brez potice, kar pa ne pomeni, da se moramo tradicionalnih receptov držati kot pijanec plota. Ta potica se svobode drži na vseh koncih in krajih – v pravokoten pekač je stlačena zvito kot kača, poleg dokaj standardnega maka pa vsebuje v nadevu še drzni marcipan.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed