Beljaki: kako jih porabiti po cvrtju krofov
Odpri galerijo
A+ A-
Po cvrtju krofov se vedno soočimo z istim vprašanjem. Kam z vsemi beljaki? Imamo nekaj idej, ki se jim ni mogoče upreti.
Krofe te dni cvremo zelo pospešeno, pri tem pa nam ostaja velika količina beljakov ... Zdaj, dragi bralci in bralke, prižgite še pečice! A da ne bi pretiravali, si velja zapomniti: v hladilniku lahko ubito jajce hranimo največ 48 ur, če ga v tem času ne porabimo, lahko rumenjake in beljake zamrznemo. V zamrzovalniku so lahko največ devet mesecev. Odtajamo jih počasi, v hladilniku.
Beljakov čips, posladek, vreden greha
Hrustljav prigrizek za sladkosnede.
--
Nigella Lawson: Pozabljeni piškotki
Kakšen imeniten recept, če se morate doma prepirati, koliko energije porabite s pečico.
--
Podrobno o pripravi snežnih kep
Če ni snega, si ga naredimo. Tokrat izpustimo pripravo vaniljeve omake.
--
Pavlova, ki bo med peko ostala snežno bela
Čeprav je to sladica, ki jo pri nas pripravljamo predvsem poleti, lahko brez težav postane tudi zimska zapeljivka. Na smetano prelijte vroče pomaranče s pomarančnim likerjem ali poširane hruške v vinu.
--
Bela torta
Mi smo jo sicer pekli za božič, a tudi te dni bo še kako slastna!
Poljubčki
Za vse romantične duše.
--
Puhasti mandljevi kolački
Zares lahkotni grižljaji, ki bodo popestrili pitje kave ali čaja.
Mini pavlove
Recept in vsi triki za pripravo, ki nam jih je zaupala Darja Končarevič iz Bazilike. Mamljiva in očarljiva sladica v dveh različicah: čokoladna s karamelo in malinova s pistacijo.
Naslovna fotografija: NelliSyr/Getty Images
Datum Objave: 12.2.2021 ob 10:02