Čudežna jagodna marmelada, ki se je ne kuha

Nismo se zmotili. Namesto pečice ali štedilnika boste tokrat uporabili hladilnik!

Tale recept se nam je zdel izredno zanimiv. Pred nami je namreč sezona sadja, trenutno se navdušujemo nad dišečimi jagodami. Naj vas ob tem opomnimo, da jih pred zaužitjem vedno dobro operite, seveda pa jih gre vključiti tudi v marsikatero poletno slaščico. Jagodna rulada? Odlična ideja! Osvežilna torta? Tudi to priporočamo. Kaj pa marmelada? Naj namignemo, da je v kombinaciji z rabarbaro naravnost perfektna. A danes bomo slasten namaz pripravili nekoliko drugače. In pri tem poslali štedilnik in pečico na dopust.

Chia semena namesto želirnega sladkorja

Vsi, ki ste se kdaj že lotili kuhanja marmelade ali džema, veste, da je kombinacijo želirnega sladkorja in sadja treba kuhati. Tokrat pa bomo malce pogoljufali in na kuhanje in sladkor kar pozabili. Namesto tega se bomo zatekli k chia semenom, iz katerih bomo zvabili teksturo, ki nam jo sicer zagotavlja segrevanje zgoraj omenjene kombinacije.

Za pripravo namaza potrebujemo skodelico dobro opranih in narezanih jagod, okvirno štiri žličke chia semen, žlico medu ali javorjevega sirupa, dve žlički limonovega soka ali jabolčnega kisa in ščepec soli. Vse sestavine zmešamo skupaj in jih postavimo v hladilnik za vsaj pol ure. Nato vse skupaj premešamo in preverimo, kako smo zadovoljni s teksturo. Če je pregosta, dodamo še malce sadja. Če se nam zdi preveč redka, dodamo chia semena.

Zdrava, preprosta in nadvse okusna nadgradnja toasta z maslom vam torej za zajtrk ne uide. No, seveda pa si to hitro marmelado vedno lahko privoščite kar na žlico ali v jogurtu! Njena pomanjkljivost je le ta, da je ne moremo shraniti za dolgo. Pojesti jo boste morali v kakšnih treh dneh.

Preberite še: Omleta z nutello in jagodami

Fotografija: MariaUspenskaya/Getty Images

Deloindom.si: Ledeni možje in čas za paradižnik
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed