
Kdaj ste si nazadnje privoščili mlečni močnik kot nekoč?
Poletje se poslavlja, jesen pa v kuhinjo prinaša nostalgijo. Kaj nas bolj spomni na babičino kuhinjo kot njene mlečne jedi? Močnik je znala skuhati veliko bolje kot mama, kajne? Njene šnite so bile veliko bolj slastne in kako nas je šele posladkala z mlečnim rižem, riževim narastkom ali proseno kašo!
Mlečna kaša s suhimi slivami
V ustih se bodo nabrale sline.

Rižev narastek s skuto
Nežna jed, ki se topla kar stopi v ustih.

Pečena mlečna kaša z bananami
Če si jo privoščite že zjutraj, vam polepša dan.

Mlečni riž s hruškami
Tako dobro, da je bolj za eno kot dve osebi.

Mlečna prosena kaša s suhim sadjem
… in rahlim priokusom po rumu.

Mlečni močnik
Kultna jed vsakega otroštva.

Pohane šnite iz pečice
Tokrat se bomo pohanih šnit lotili v pečici, in sicer z okusom, h kateremu precej pripomorejo začimbe.

Naslovna fotografija: Angela Kotsell/Getty Images