Odprta Kuhinja

Mlečne jedi: 7 receptov iz otroštva

A bowl of homemade traditional rice pudding on a handmade crochet table cloth, on a rustic wooden table. There are some cinnamon sticks next to the white bowl and a bowl with more cinnamon in the background. (A bowl of homemade traditional rice puddin
Odpri galerijo
A+   A-
Kdaj ste si nazadnje privoščili mlečni močnik kot nekoč?



Poletje se poslavlja, jesen pa v kuhinjo prinaša nostalgijo. Kaj nas bolj spomni na babičino kuhinjo kot njene mlečne jedi? Močnik je znala skuhati veliko bolje kot mama, kajne? Njene šnite so bile veliko bolj slastne in kako nas je šele posladkala z mlečnim rižem, riževim narastkom ali proseno kašo!

Mlečna kaša s suhimi slivami


V ustih se bodo nabrale sline.

Mlečna kaša
Mlečna kaša

Rižev narastek s skuto


Nežna jed, ki se topla kar stopi v ustih.

Rižev narastek
Rižev narastek

Pečena mlečna kaša z bananami


Če si jo privoščite že zjutraj, vam polepša dan.

[caption id="" align="alignnone" width="1024"]
ni podpisa
ni podpisa
Pečena kaša[/caption]

Mlečni riž s hruškami


Tako dobro, da je bolj za eno kot dve osebi.

[caption id="attachment_141892" align="alignnone" width="1024"]
ni podpisa
ni podpisa
Mlečni riž[/caption]

Mlečna prosena kaša s suhim sadjem


… in rahlim priokusom po rumu.

[caption id="attachment_141882" align="alignnone" width="1024"]
ni podpisa
ni podpisa
Mlečna kaša[/caption]

Mlečni močnik


Kultna jed vsakega otroštva.

[caption id="attachment_141902" align="alignnone" width="1024"]
ni podpisa
ni podpisa
Močnik[/caption]

Pohane šnite iz pečice


Tokrat se bomo pohanih šnit lotili v pečici, in sicer z okusom, h kateremu precej pripomorejo začimbe.

[caption id="attachment_273271" align="alignnone" width="1024"]
Pohane snite
Pohane snite
Šnite[/caption]

Naslovna fotografija: Angela Kotsell/Getty Images

Datum Objave: 7.9.2021 ob 07:09

Več iz te teme:

brezmesne jedimlekomlečni rižkašapohane šniterižev narastek

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.