Odprta Kuhinja

Polnjene paprike: 7 idej, kako vse jih lahko pripravimo

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Poletna klasika, ki jo kuhamo celo na zalogo. Čeprav ima vsaka družina svojo skrivnost za še boljši nadev ali omako, pa mi delimo nekaj namigov za tiste, ki bodo ostali pri klasiki, in za tiste, ki hočejo nekaj novega. Nismo pozabili na vegetarijance in vegane.


1. Nadevane paprike z lečo in salamo


Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino … Uporabite domišljijo.

ni podpisa
ni podpisa

--

2. Brezmesne polnjene paprike v najboljši paradižikovi omaki


Tako so dobre, da jih pojedo celo tisti, ki ne jedo olupkov pri filanih paprikah, ampak samo nadev. Krožniki bodo na koncu pomazani s kruhom.

ni podpisa
ni podpisa

--

3. VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice


Nam se zdi vse, kar pripravimo v pečici, še boljše. Okusi so globlji, vonjave, ki med peko nastanejo, pa slajše, še bolj domače. Podobno velja za polnjene paprike, ki so ena naših najljubših poletnih jedi.

ni podpisa
ni podpisa

--

4. Pečene paprike s feto


Priloga, ki se ji res težko upremo. Pečene paprike s feto so odlične tako tople kot hladne.

ni podpisa
ni podpisa

--

5. Polnjena paprika s klobaso in krompirjem


Tako je mogoče nadevati katerokoli vrsto paprik, tudi pekoče. Namesto pečenice lahko dodamo vsebino kranjske, choriza ali kake druge klobase. Za prijatelje ostrih okusov primešamo v nadev košček feferona ali čili v prahu.

ni podpisa
ni podpisa

--

6. Veganske polnjene paprike z drobljencem, ki jih obožujejo tudi mesojedci


Paprike, polnjene z drobljencem, so odlična, a lažja alternativa, ki jo boste lahko ponudili tako mesojedcem kot veganom in vegetarijancem.

ni podpisa
ni podpisa

--

7. Polnjene paprike v paradižnikovi omaki (klasičen način)


Poletna klasika, prilagojena za čim hitrejšo pripravo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Naslovna fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 29.7.2020 ob 11:07

Več iz te teme:

paprikefilane paprikepolnjene paprike

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.