Odprta Kuhinja

Potica: TOP 7 receptov za božič

Odpri galerijo
A+   A-
Izbrali smo naše najboljše recepte, da bo odločitev, katera potica je tista, ki bo kraljica božičnega omizja, nekoliko lažja.


1. Kokosova (VIDEO)


Prišel je pravi čas, da spečemo mnogim najboljšo praznično sladkost iz potičnice. Tokrat se popolni kombinaciji čokolade in kokosa pridružujejo še brusnice. Sočna in ne preveč sladka.

ni podpisa
ni podpisa

2. Orehova


Orehova potica je kraljica praznikov, ki so pred vrati. Kako nam bo uspela, da bomo z njo zadovoljni, svetuje izkušena gospodinja.

ni podpisa
ni podpisa

3. Zelo enostavna krhko kvašena potica


Tako enostavna za pripravo, da ne verjamem, da boste kje našli enostavnejši recept. Najtežje je čakati, da se ohladi, da lahko končno odrežeš krajček in pogledaš: ima črte, je fajn zavita, koliko je file …

ni podpisa
ni podpisa

4. Božanska potratna potica


Čeprav je potratna, ni brez razloga tako priljubljena – v tej bogati zloženki ni prostora za luknje, odstopanje testa ali druge težave, ki nam tako rade nagajajo pri klasični različici, zato si upam trditi, da je to najbolj preprosta, ki ti zagotovo uspe že v prvo. In to brez začetniške sreče.

ni podpisa
ni podpisa

5. Vrhunska lešnikova potica Sonje Jezeršek


Čeprav je ravno orehova v očeh mnogih najbolj značilna za božične praznike, vam tokrat predstavljamo še eno podobno, a vseeno drugačno in natanko takšno, kakršno na Akademiji Jezeršek speče Sonja Jezeršek.

 
 

6. Makova z marcipanom


Ta recept se svobode drži na vseh koncih in krajih – v pravokoten pekač je stlačena zvito kot kača, poleg dokaj standardnega maka pa vsebuje v nadevu še drzni marcipan.

ni podpisa
ni podpisa

7. Amaretto


Še ena z marcipanom.

ni podpisa
ni podpisa

Priporočamo še: To je rastlina, ki jo lahko podarite za srečo in bogastvo

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Datum Objave: 22.12.2022 ob 10:12

Več iz te teme:

poticapraznična pekabožična potica

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja