Potica: TOP 7 receptov za božič

Izbrali smo naše najboljše recepte, da bo odločitev, katera potica je tista, ki bo kraljica božičnega omizja, nekoliko lažja.

1. Kokosova (VIDEO)

Prišel je pravi čas, da spečemo mnogim najboljšo praznično sladkost iz potičnice. Tokrat se popolni kombinaciji čokolade in kokosa pridružujejo še brusnice. Sočna in ne preveč sladka.

2. Orehova

Orehova potica je kraljica praznikov, ki so pred vrati. Kako nam bo uspela, da bomo z njo zadovoljni, svetuje izkušena gospodinja.

3. Zelo enostavna krhko kvašena potica

Tako enostavna za pripravo, da ne verjamem, da boste kje našli enostavnejši recept. Najtežje je čakati, da se ohladi, da lahko končno odrežeš krajček in pogledaš: ima črte, je fajn zavita, koliko je file …

4. Božanska potratna potica

Čeprav je potratna, ni brez razloga tako priljubljena – v tej bogati zloženki ni prostora za luknje, odstopanje testa ali druge težave, ki nam tako rade nagajajo pri klasični različici, zato si upam trditi, da je to najbolj preprosta, ki ti zagotovo uspe že v prvo. In to brez začetniške sreče.

5. Vrhunska lešnikova potica Sonje Jezeršek

Čeprav je ravno orehova v očeh mnogih najbolj značilna za božične praznike, vam tokrat predstavljamo še eno podobno, a vseeno drugačno in natanko takšno, kakršno na Akademiji Jezeršek speče Sonja Jezeršek.

 

6. Makova z marcipanom

Ta recept se svobode drži na vseh koncih in krajih – v pravokoten pekač je stlačena zvito kot kača, poleg dokaj standardnega maka pa vsebuje v nadevu še drzni marcipan.

7. Amaretto

Še ena z marcipanom.

Priporočamo še: To je rastlina, ki jo lahko podarite za srečo in bogastvo

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana