TOP 10 receptov s slivami

Slive lahko uporabimo na nešteto načinov in iz njih izvabimo najrazličnejše odtenke okusov ter tekstur. Kaj vse zmorejo, dokazujemo s temi priljubljenimi recepti.

1. Ocvrte slive, prava specialiteta

Ta posladek bo popolno presenečenje, ko bo na vrtni zabavi čas za najslajši del. Oblizovali boste prste!

2. Najboljša slivova pita

Jesenska kraljica, ki bo pogrela dom in razveselila brbončice.

3. Torta palačinkarica s slivami, ki jo obožujete

Verjetno je ni bolj priročne torte, kot je palačinkarica. Najboljša pogruntavščina za vse, ki sovražite peko biskvitov in precizno zlaganje ter ohlajanje oblatov in kreme.

4. Maskarponejev kolač s slivami, ki ostane sočen

Preprosto pripravljen biskvit prelijemo v pekač za torte in ga okrasimo s sadjem, ki je pri roki. Narava nam trenutno poklanja čudovite slive.

5. Češpljev clafoutis, najpreprostejši med vsemi (VIDEO)

Tole je recept, ki je tako preprost, da bomo zanj zmogli najti moč tudi po napornem dnevu. Okus je podoben, kot da bi zelo zrele češplje zalili z vaniljevim pudingom.

6. Božanske češpljeve vrtnice

Prelestna sladica, ki je smešno preprosta za pripravo. V njej pa okusi poznega poletja – češplje, drobtinice, zlato prepražene na maslu, in cimet. Porabite lahko tudi še tiste zadnje breskve, pozimi pa kar jabolka.

Mateja Delakorda

7. Slivov drobljenec, brez katerega ni jeseni

Ko smo razmišljali o slivah, ki zares dozorevajo šele zdaj, zlasti domače češplje, smo dali na stran »pekmez«, preskočili pite, ki jih je treba filigransko zlagati, se čutili malo naveličane cmokov. Dokler ni nekdo omenil recepta za drobljenec, ki je zares smešno preprosta sladica – ampak ta ima nekaj dodatkov, ki ga precej povzdignejo.

8. Fernandli s slivami in makom

Vohate jesen? Čas je, da spet vključimo pečico in si privoščimo družinske klasike, ki nas spremljajo že od otroštva. Ena takih so lepljivi zviti polžki oziroma fernandli, namazani s kremo iz masla in sladkorja, preliti s sladkim mlekom. Mi smo jih malce prilagodili trenutni ponudbi na vrtu, da jih boste pripravili s še večjim zanimanjem.

9. Zavitek s slivami in lešniki

Slive imamo najrajši sveže ali v marmeladi. Tokrat smo jih združili z lešniki in nastala je preprosta, sočna in okusna sladica.

10. Zavitek s slivami in maskarponejem

Ta nam je ukradel srce.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana