Trik pri kuhanju špagetov, ki se ga morate naučiti od italijanske none

Odpri galerijo
A+ A-
Se tudi pri vas na tedenskem meniju pogosto znajdejo testenine? Potem vam bo spodnji trik italijanske none prišel še kako prav!
Priprava pašte je sicer preprosta, z upoštevanjem nekaterih kulinaričnih pravil pa je lahko še boljša. A današnji nasvet je bolj kot izboljšanju okusa kosila namenjen zabavi. Na tiktoku namreč kroži prikupen video italijanske none, ki svetuje, kako najbolj »italijansko« odpreti zavojček testenin. Gospa Elda ima namreč na omenjenem družabnem omrežju odprt svoj profil, kjer s svojimi sledilci deli nadvse zabavne in simpatične videe. Zgoraj si lahko ogledate, kako brez uporabe škarij ali noža odpre embalažo špagetov.
Zanimivo, kajne? Česa takšnega se kljub pogostemu kuhanju pašte še nismo domislili, je pa precej praktično. Nona Elda zavojček namreč odpre tako, da s špageti udari ob pult. Mislili bi si, da se bodo testenine na ta način zlomile, a očitno temu ni tako. Od zdaj naprej lahko torej na škarje kar pozabimo, upamo pa tudi, da se bomo pri tem zabavali vsaj pol toliko kot nona.
Stavimo, da vas je video navdihnil, da si za naslednji obrok privoščite ravno testenine. Zato spodaj nizamo nekaj idej, na kakšen način jih pripraviti, da boste s kosilom kar najbolj zadovoljni. Od klasike z bolonjsko omako do malce bolj eksotičnih kombinacij. Izbira je vaša, mi pa vam lahko zaželimo le še dober tek in seveda, lep vikend!
Recept za kremaste testenine iz treh sestavin, ki te zasvojijo
10-minutne kremne testenine z neobičajno sestavino za hitro kosilo
Zares božanske testenine v kremni omaki z bučo in sirom maskarpone
Nepričakovana začimba, ki bo omako za testenine dvignila na nov nivo
15-minutne testenine Jamieja Oliverja iz samo petih sestavin
Slastne testenine z vodko, za katerimi norijo celo hollywoodski zvezdniki
VIDEO: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve
Preprost ragu Jamieja Oliverja, ki ga bo oboževala cela družina (VIDEO)
Fotografija: Atstock Productions/Getty Images
Datum Objave: 10.6.2022 ob 07:06