Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: najboljše poletne klasike

Odpri galerijo
A+   A-
Pa začnimo nov teden tudi v kuhinji. Kjer koli že ste, povsod teknejo dobre klasike, kot so kumarčni zos, zapečene bučke, ocvrti lignji in še nekaj takšnih dobrot vam priporočamo.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Hitre testenine s poletno zelenjavo


Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Zapečene bučke z jajci in sirom


Izberite sir krepkega okusa.

ni podpisa
ni podpisa
--

Sreda: Kumarčni zos


Sezonska dobrota. Na koncu dodamo še koščke kuhane govedine in postrežemo – za lačne kot prilogo, za manj glasne želodce pa kot glavno jed.

ni podpisa
ni podpisa

--
Četrtek: Čufti s krompirjevim pirejem


Otroška klasika, ki jo obožujemo tudi odrasli.

ni podpisa
ni podpisa

--
Petek: Preprosta domača cezarjeva solata


Solato oplemeniti okusen solatni preliv, ki ne vsebuje rumenjakov ali inčunov.

 

ni podpisa
ni podpisa

__-



Sobota: Bučke v kremni omaki


Kremasta priloga po navdihu starega kmečkega recepta, ki se zaključi s kislo smetano in peteršiljem, a v veganski izvedbi.

ni podpisa
ni podpisa

--
Nedelja: Ocvrti lignji


Zagotovljeno mehki.

ni podpisa
ni podpisa


 

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 10.7.2020 ob 13:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: