Tedenski jedilnik: poletno razpoložena kosila

Odpri galerijo
A+ A-
Med tednom lahkotno, hitro skuhano in morsko obarvano, za vikend pa konkretnejše jedi in okus po žaru.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Bučkina juha iz blenderja
Za pripravo te župe potrebujemo le nekaj minut in »high-speed blender« – mešalnik, ki pri vrtoglavi hitrosti praktično utekočini vse, kar mu pride pod rezilo. Srž hitre priprave naše juhe je ravno v divjanju mešalnika, ki se zaradi trenja elementov konkretno segreje in nam v pičlih petih minutah pripravi vročo juho.

ni podpisa
--
Torek: Stročji fižol s paradižnikom po primorsko
Z veliko česna za večjo odpornost.

ni podpisa
--
Sreda: Škampi na buzaro: tako bodo zares izvrstni
Prav res, škampi na buzaro so povsem preprosti za pripravo, ključ pa je v najboljših sestavinah.

ni podpisa
--
Četrtek: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil
Hitro kosilo bogatega okusa.

Pasta Alla Puttanesca with garlic, olives, capers, tomato and anchois fish.
--
Petek: Ribja juha s koromačem
Lahka in aromatična poletna jed na žlico, ki je hitro pripravljena. Za vse, ki ne želite, da vam kosilo obleži v želodcu.

Ribja juha
--
Sobota: Telečja saltimbocca po rimsko
Italijanska specialiteta, ki, vsaj tako pravi njeno ime, kar skoči v usta.

Italian cuisine: beef saltimbocca with lemon close up on a plate. Horizontal view from above
--
Nedelja: BBQ-rebrca iz pečice
Rebrca lahko na enak način pripravimo tudi na žaru s pokrovom.

ni podpisa
--
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Yulia Vinogradova/Getty Images
Datum Objave: 29.6.2020 ob 07:06