Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: TOP 7 morsko obarvanih kosil

Odpri galerijo
A+   A-
Tokrat bodo na svoj račun prišli ljubitelji rib in morskih sadežev. Če dopustujete nekje na obali, obiščite ribjo tržnico ali poiščite lokalne ribiče in si privoščite najboljše, kar morje ponuja.


Ponedeljek: Božanski polnjeni lignji v buzari s kremno polento


Hitro in preprosto kosilo, ki ja tako dobro, da boste s kruhom pomazali krožnike in ponev, v kateri se bo kuhalo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Lazanja z ribami


Če želite bogatejšo lazanjo, posebej skuhajte bešamelno omako, jo nalijte na dno, na vsako plast testenin in na vrh.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Škampi na buzaro: tako bodo zares izvrstni


Recept, ki si ga morate zapomniti.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Najbolj sočna orada, pečena v soli


Tako pripravljena ribica je izvrstna za poletne dni, saj je hranljiva in vsebuje le malo kalorij. Pozabimo na praženje na olju ali ubadanje z žarom. Naj pečica naredi svoje!

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Paelja


Najprej malce zgodovine, nato pa recept za do izvrstno jed, kot jo pripravijo v uličnem bistroju Španska vas.

Paelja z lignji (Foto: Besjunior/Getty Images)
Paelja z lignji (Foto: Besjunior/Getty Images)

Sobota: Ribja juha (brodet)


Topla juhica z okusom po morju.

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Hobotnica kot pod peko


Kot drugih mehkužcev se tudi hobotnice drži sloves, da lahko v napačno pripravljeni jedi postane grozljivka s teksturo radirke, zaradi česar redkeje dobi mesto na običajni nedeljski mizi. Njeno meso so ribiči največkrat mehčali tolčenjem ob skale. Do enakega rezultata pridemo s preprostim trikom – pred pripravo hobotnico zamrznemo. Nizke temperature delujejo na strukturo njenega tkiva enako.

ni podpisa
ni podpisa

--

 
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Chrsitopher Laurenz Photography/Getty Images
Datum Objave: 26.7.2021 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: