Odprta Kuhinja

Najboljši nasveti za piknik v naravi ali na domačem vrtu

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
V teh dneh se sicer soočamo s kopico omejitev, a nekaj prijetnih uric lahko z družino v naravi preživimo tudi v novih razmerah.V tem času smo primorani ostati doma in veliko časa preživimo v kuhinji. Kulinariko pa lahko preselimo tudi v naravo in na prostem v krogu ljudi, s katerimi si delimo domače bivališče, priredimo mini piknik. To so nasveti, ki jih velja poznati, preden se s košarico, polno dobrot, odpravite čez domači prag.

Upoštevajte pravila


V teh časih je pomembno, da smo na tekočem z vsemi uredbami in pravili, ki jih velja upoštevati z namenom, da skupaj preprečimo širjenje koronavirusa. Da ne boste v prekršku, zato poudarjamo, da se lahko v naravi družite le s člani svoje družine oziroma tistimi, ki si z vami delijo domovanje.

Prepoved ognja


Ker je v tem času zaradi lepega vremena povečana nevarnost požarov, si lahko privoščite piknik le s hladnimi prigrizki. Nobenega žara, kresa ali tabornega ognja torej, da v tem času ne bi povzročali težav gasilcem in nenazadnje povzročili velike škode.

Izbira kraja za piknik


Piknik si v tem času lahko privoščimo samo na krajih, ki niso obljudeni. Če imate doma vrt, je najbolje, da piknik priredite kar tam, če pa v okolici vašega doma veste za kakšno jaso, kjer ne boste nikogar srečali ali motili, se lahko za nekaj ur nastanite tam. Izogibajte se krajem, kot so Tivoli, bajer v Kosezah in podobno, saj tam nikakor ne smete piknikirati, prav tako pa ostanite znotraj meja svoje občine.

Pakiranje hrane


Kot smo že omenili, trenutno kuhanje v naravi ne bo možno, zato je vse prigrizke in hrano potrebno pripraviti v domači kuhinji. S seboj vzemite košaro, nahrbtnik ali hladilno skrinjo, kamor boste shranili živila. Pri slednji velja izpostaviti, da je pravilno razmerje ledu in živil približno enako 25 proti 75 odstotkom prostornine, saj na takšen način temperatura v skrinji ne bo presegla priporočenih štirih stopinj Celzija.

Vse, kar boste s seboj prinesli na piknik, morate po končanem hranjenju tudi odnesti nazaj domov, zato imejte s seboj tudi kakšno vrečko, da odvečno embalažo in smeti pospravite.

S seboj vzemite družabne igre


Sploh, če boste piknikirali s svojimi otroki, je s seboj več kot priporočljivo vzeti kakšno družabno igro. Čas si lahko krajšate s kartami ali katero drugo namizno igro, ki bo v naravi še posebno zabavna.

Ne pozabite na podlago


Piknik bo najbolj udoben, če s seboj prinesete podlago, na kateri boste lahko sedeli. Tako ne pozabite na kakšno veliko brisačo, prt ali odejo, ki jo boste lahko razgrnili na tla.

Predlogi jedi


Ker trenutno veliko pečemo, toplo priporočamo kakšen hlebec sveže pečenega kruha, ki ga lahko na pikniku obogatite s kakšnim namazom, kot sta naprimer humus ali tunin namaz. Slednjega lahko pripravite tako, da v posodici zmešate enako razmerje konzerv tunine in kisle smetane, ki ji lahko za več okusa dodate tudi majonezo in jo obogatite s kakšnimi dišavnicami. Seveda je dobrodošlo tudi sveže narezano sadje in zelenjava. Nekaj receptov, ki se bodo odlično odrezali na takšnem pikniku, prilagamo spodaj.
Čisto preprost recept za okusne pica rolice

Polentine paličice s panceto

Kultne jedi: langaš, cvrtje iz poceni in vsakodnevnih sestavin

Zvitki iz listnatega testa z regratom in čemažem

Ocvrti zelenjavni žepki

Energijske ploščice brez peke

Čisto preprost sirov burek, ki ga boste pripravili v 5 minutah

Ohrovtov čips iz pečice: to zares morate usvojiti

VIDEO: Kako naredimo krušno sonce z nadevom

Hitro pripravljene mini hrenovke v testu

Porabite star kruh in paradižnike v tej odlični solati panzanella

Fotografija: Getty Images

 
Datum Objave: 24.4.2020 ob 07:04

Več iz te teme:

pikniknarava

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.