Beljaki: kako jih porabiti po cvrtju krofov

Po cvrtju krofov se vedno soočimo z istim vprašanjem. Kam z vsemi beljaki? Imamo nekaj idej, ki se jim ni mogoče upreti.

Krofe te dni cvremo zelo pospešeno, pri tem pa nam ostaja velika količina beljakov … Zdaj, dragi bralci in bralke, prižgite še pečice! A da ne bi pretiravali, si velja zapomniti:  v hladilniku lahko ubito jajce hranimo največ 48 ur, če ga v tem času ne porabimo, lahko rumenjake in beljake zamrznemo. V zamrzovalniku so lahko največ devet mesecev. Odtajamo jih počasi, v hladilniku.

Beljakov čips, posladek, vreden greha

Hrustljav prigrizek za sladkosnede.



Nigella Lawson: Pozabljeni piškotki

Kakšen imeniten recept, če se morate doma prepirati, koliko energije porabite s pečico.



Podrobno o pripravi snežnih kep

Če ni snega, si ga naredimo. Tokrat izpustimo pripravo vaniljeve omake.



Pavlova, ki bo med peko ostala snežno bela

Čeprav je to sladica, ki jo pri nas pripravljamo predvsem poleti, lahko brez težav postane tudi zimska zapeljivka. Na smetano prelijte vroče pomaranče s pomarančnim likerjem ali poširane hruške v vinu.


Bela torta

Mi smo jo sicer pekli za božič, a tudi te dni bo še kako slastna!

Poljubčki

Za vse romantične duše.


Puhasti mandljevi kolački

Zares lahkotni grižljaji, ki bodo popestrili pitje kave ali čaja.

Mini pavlove

Recept in vsi triki za pripravo, ki nam jih je zaupala Darja Končarevič iz Bazilike. Mamljiva in očarljiva sladica v dveh različicah: čokoladna s karamelo in malinova s pistacijo.

 

Naslovna fotografija: NelliSyr/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana