Odprta Kuhinja

Beljaki: kako jih porabiti po cvrtju krofov

Odpri galerijo
A+   A-
Po cvrtju krofov se vedno soočimo z istim vprašanjem. Kam z vsemi beljaki? Imamo nekaj idej, ki se jim ni mogoče upreti.



Krofe te dni cvremo zelo pospešeno, pri tem pa nam ostaja velika količina beljakov ... Zdaj, dragi bralci in bralke, prižgite še pečice! A da ne bi pretiravali, si velja zapomniti:  v hladilniku lahko ubito jajce hranimo največ 48 ur, če ga v tem času ne porabimo, lahko rumenjake in beljake zamrznemo. V zamrzovalniku so lahko največ devet mesecev. Odtajamo jih počasi, v hladilniku.

Beljakov čips, posladek, vreden greha


Hrustljav prigrizek za sladkosnede.

ni podpisa
ni podpisa

--
Nigella Lawson: Pozabljeni piškotki


Kakšen imeniten recept, če se morate doma prepirati, koliko energije porabite s pečico.

ni podpisa
ni podpisa

--
Podrobno o pripravi snežnih kep


Če ni snega, si ga naredimo. Tokrat izpustimo pripravo vaniljeve omake.

Oeuf a la Neige - Snow Egg - Floating Islands, French cuisine dessert, European food.
Oeuf a la Neige - Snow Egg - Floating Islands, French cuisine dessert, European food.

--
Pavlova, ki bo med peko ostala snežno bela


Čeprav je to sladica, ki jo pri nas pripravljamo predvsem poleti, lahko brez težav postane tudi zimska zapeljivka. Na smetano prelijte vroče pomaranče s pomarančnim likerjem ali poširane hruške v vinu.

ni podpisa
ni podpisa

--

Bela torta


Mi smo jo sicer pekli za božič, a tudi te dni bo še kako slastna!

ni podpisa
ni podpisa


Poljubčki


Za vse romantične duše.

ni podpisa
ni podpisa



--

Puhasti mandljevi kolački


Zares lahkotni grižljaji, ki bodo popestrili pitje kave ali čaja.

ni podpisa
ni podpisa


Mini pavlove


Recept in vsi triki za pripravo, ki nam jih je zaupala Darja Končarevič iz Bazilike. Mamljiva in očarljiva sladica v dveh različicah: čokoladna s karamelo in malinova s pistacijo.

ni podpisa
ni podpisa


 

Naslovna fotografija: NelliSyr/Getty Images
Datum Objave: 12.2.2021 ob 10:02

Več iz te teme:

sladicepavlovapiškotikrofibeljakipoljubčkibeljakov čips

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.