Top recepti za testenine, ki so vas obnoreli v 2020

Novo leto je tu, mi pa bomo prvi januarski teden še izkoristili za obujanje spominov na kuharijo prejšnjega. Tokrat naštevamo recepte za testenine, ki ste jih najraje kuhali.

V preteklem letu smo v kuhinji preživeli precej časa, za štedilnik pa so skočili celo tisti, ki sicer ne marajo kuhati. Ali pa niso znali. No, karantena je slednje gotovo spremenila, če ne drugega, se je vsak naučil pripraviti vsaj krožnik preprostih testenin. In ravno recepte za te ste naši bralci izjemno radi pripravljali. Vsaj naša statistika pravi tako.

Čeprav se je zdelo, da se karantena vleče kot dolg špaget, za kuhanje ob vseh službenih, šolskih in drugih obveznostih med tednom mnogi niso imeli veliko časa za pripravo kosila. Tu smo vskočili mi in servirali recepte za v nekaj minutah pripravljena kosila. Velikokrat tudi testenine. Spodaj naštevamo tiste najbolj preproste, ki so si v 2020 prislužili največ klikov in upamo, dodobra napolnili vaše trebuščke. Gotovo bodo prišli prav tudi letos.

Z belo česnovo omako

Čeprav je omaka pripravljena le iz osnovnih sestavin, njen bogati okus in svilnata kremnost tega nikakor ne kažeta. K njej se odlično podajo prav vse vrste in oblike testenin, ki jih izbrskamo doma.«

S kremno omako in bučkami iz enega lonca v 15 minutah

Takšno kosilo se odlično prileže med poletjem, ko si raje privoščimo nekaj lahkega, prav tako pa morda čas raje porabimo kje drugje kot v kuhinji. Zato bomo kar v enem loncu pripravili odlične testenine, najbolje peresnike ali školjkice. Dodali jim bomo bučke, rikoto in malce zelišč ter limonovega soka, da pričaramo svež poletni okus.

VIDEO: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve

Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta.

Testenine v smetanovi omaki z lososom

Okus bogate omake, ki si ga boste pogosto zaželeli. Če je sila, lahko jed pripravite z vloženim lososom iz pločevinke.

V paradižnikovi omaki

Hitro pripravljeno.

Iz samo treh sestavin

Cacio e pepe je klasika moderne italijanske kuhinje, pomeni pa sir in poper, ki sta glavni zvezdi te jedi. Poleg soli, testenin, masla in oljčnega olja pa tudi edini sestavini, ki jih boste potrebovali. Iz kuhinjske omarice bomo izvlekli še lonec ter ponev, do okusne jedi pa nas loči le še dobrih deset kuharskih minut.

Puttanesca, narejene, kot bi trenil

Hitro kosilo bogatega okusa.

Testenine z jajci in pršutom

Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj posebnega in zahtevnega. Skoraj klasičen recept.

Pljukanci: preproste domače testenine, oblikovane brez pripomočkov

Če ste že kdaj dopustovali v Istri, ste morda imeli srečo, da so vam jih pripravili v kakšni domači konobi. Pljukanci so ljubke testenine, ki so nastale v času, ko je bilo pomanjkanje hrane in bogastvo iznajdljivosti.

Danes za kosilo: Testenine z domačim pestom

Letos je bazilika rajska.

Naslovna fotografija: Roxiller/Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed