Trik pri kuhanju špagetov, ki se ga morate naučiti od italijanske none

Fotografija: Atstock Productions/Getty Images

Se tudi pri vas na tedenskem meniju pogosto znajdejo testenine? Potem vam bo spodnji trik italijanske none prišel še kako prav!

Testenine so si prvi v zgodovini zamislili Kitajci, moramo pa priznati, da so bili Italijani tisti, ki so iz njih naredili pravo umetnost. Ljubezen do pašte se je nato razširila po celem svetu in tudi pri nas se je ta uvrstila med izjemno priljubljene jedi. Najrazličnejše oblike in nevtralnost okusa pripomorejo, da si jih privoščimo večkrat na teden in na vse možne načine, ne da bi se jih pri tem naveličali. Seveda pa se pri njihovi pripravi velja držati nasvetov, ki izvirajo od naših sosedov.


Priprava pašte je sicer preprosta, z upoštevanjem nekaterih kulinaričnih pravil pa je lahko še boljša. A današnji nasvet je bolj kot izboljšanju okusa kosila namenjen zabavi. Na tiktoku namreč kroži prikupen video italijanske none, ki svetuje, kako najbolj »italijansko« odpreti zavojček testenin. Gospa Elda ima namreč na omenjenem družabnem omrežju odprt svoj profil, kjer s svojimi sledilci deli nadvse zabavne in simpatične videe. Zgoraj si lahko ogledate, kako brez uporabe škarij ali noža odpre embalažo špagetov.

Zanimivo, kajne? Česa takšnega se kljub pogostemu kuhanju pašte še nismo domislili, je pa precej praktično. Nona Elda zavojček namreč odpre tako, da s špageti udari ob pult. Mislili bi si, da se bodo testenine na ta način zlomile, a očitno temu ni tako. Od zdaj naprej lahko torej na škarje kar pozabimo, upamo pa tudi, da se bomo pri tem zabavali vsaj pol toliko kot nona.

Stavimo, da vas je video navdihnil, da si za naslednji obrok privoščite ravno testenine. Zato spodaj nizamo nekaj idej, na kakšen način jih pripraviti, da boste s kosilom kar najbolj zadovoljni. Od klasike z bolonjsko omako do malce bolj eksotičnih kombinacij. Izbira je vaša, mi pa vam lahko zaželimo le še dober tek in seveda, lep vikend!

Recept za kremaste testenine iz treh sestavin, ki te zasvojijo
10-minutne kremne testenine z neobičajno sestavino za hitro kosilo
Zares božanske testenine v kremni omaki z bučo in sirom maskarpone
Nepričakovana začimba, ki bo omako za testenine dvignila na nov nivo
15-minutne testenine Jamieja Oliverja iz samo petih sestavin
Slastne testenine z vodko, za katerimi norijo celo hollywoodski zvezdniki
VIDEO: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve
Preprost ragu Jamieja Oliverja, ki ga bo oboževala cela družina (VIDEO)

Fotografija: Atstock Productions/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana